Republic of Korea take on Serbia

Rukometaši već razmišljaju o meču s Mađarima
 
Reprezentativci Srbije u rukometu posle današnje pobede nad Južnom Korejom na Olimpijskim igrama u Londonu, već se okreću sledećem, odlučujućem meču za plasman učetvrfinale koji Srbija za dva dana igra protiv Mađarske.
Golman reprezentacije Darko Stanić rekao je da prva tri poraza u grupi nisi bila neočekivana i dodao da se takve ekipe ne mogu dobiti tako lako. Stanić kaže da ni sledeća utakmica, protiv Mađarske, neće biti laka.
-Neće biti lako, kao što ni ova utakmica nije bila laka, iako se možda činilo tako sa strane. Morali smo da damo više od 100 odsto mogućnosti, kao što su i sve ekipe koje su igrale protiv njih dale. Možda je jedino Hrvatska dobila lagano Korejance. Sad se završilo, to je taj prvi korak koji smo planirali da uradimo i čekamo tu odlučujuću utakmicu sa Mađarima – rekao je Stanić.
Reprezentativac Ivan Nikčević kaže da su svi u ekipi znali da su bolji od Južne Koreje, ali da je to trebalo pokazati i na terenu. Nikčević je rekao da je reprezentacija odigrala dobru odbranu i da su uspeli da i pored grešaka dođu do pobede.
Govoreći o meču s Mađarima, Nikčević je rekao da će ekipa dati sve od sebe i da niko u timu sada ne razmišlja o četvrtfinalu I mogućim protivnicima, već samo o tome kako da pobede Mađare.
-To je utakmica za četvrfinale, tu nema opravdanja, tu daješ sve od sebe, to je poslednja utakmica na turniru. Ili ideš u četvrfinale ili ispadaš iz te trke. To je utakmica na sve ili ništa. Tako ćemo i pristupiti, daćemo sve od sebe – rekao je Nikčević.
Reprezentativac Bojan Beljanski istakao je posle meča s Južnom Korejom da je pobeda bila veoma važna i zbog sledeće utakmice s Mađarima.
-Mađarska je dosta ozbiljna ekipa, čak smo izgubili od njih u pripremnoj utakmici. Najveća im je snaga Laslo Nađ koji se vratio u reprezentaciju… Imamo dva dana da se spremimo, jedino je problem termin što je utakmica jako rano, ali i njima je isto. Spremamo se, nemamo šta da izgubimo – rekao je Beljanski.

 

Povezana vest:  Kvalifikacije juniora u Novom Sadu