velimir_marjanovic_predsednik_RSS

Marjanoviću treći mandat, Đurković se povlači 2013.

 

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović na današnjoj izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno je dobio treći četverogodišnji mandat. Istovremeno, Božidar Đurković ponovo je izabran za generalnog sekretara, ali je u obracanju delegatima rekao da ce se naredne godine iz ličnih razloga povući sa ove funkcije.

Povezana vest:  Poznat širi spisak rukometašica za kvalifikacije za EP

Marjanović je u svom izlaganju istakao da je Savez dostigao visok nivo, da je četvrti na rang listi Svetske rukometne federacije, peti ili šesti u Evropi i da je finansijski stabilan.

-Postoje stvari koje je potrebno da uradimo, pre svega da dobijemo Kuću rukometa, zatim objekta u Beogradu koji ce biti centar za odigravanje evropskih utakmica, a neophodna je i izrada strategije razvoja rukometa. Kada je rec o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju i želju da mlađe selekcije beleže odlične rezultate – rekao je Marjanović.

Povezana vest:  Određeni šeširi za kvalifikacije

Sa druge strane Đurković je rekao da se posle 14 godina na funkciji generalnog sekretara umorio.

-Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora i dalje da se radi da bismo bilo još bolji. Imali smo sve ove godine podrsku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na cemu im se zahvaljujem – istakao je Đurković.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA, Brković: Partizan bolji od Međimurja i može da ide dalje