Zajecar uspesan 2012

Rukometašice Zaječara uverene u plasman u Ligu šampiona

Rukometašice Zaječara sutra počinju kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a kapiten tima Marta Mange rekla je da je došlo pravo vreme da one izbore plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje. 
-Došlo je pravo vreme da izboritmo plasman u Ligu šampiona. Želimo da pobedimo u oba meča, jer je to jako važno za tim. Zaječar kao klub i grad već dugo želi mesto u Ligi šampiona, a to žele i sve igračice. Treniramo jako dobro, mislim da smo u dobroj formi I verujem u ovaj tim – rekla je Marta pred polazak na turnir. 
Šampion Srbije će u polufinalu kvalifikacionog turnira u rumunskom gradu Klužu sutra u 19.30 igrati protiv ruskog Rostova, dok se u drugom duelu sastaju domaćin i turski tim Muratpaša. Plasman u Ligu šampiona ostvariće samo pobednik turnira. 
-Nismo bile na okupu od starta priprema zbog Olimpijskih igara u Londonu, pa smo tek sad, pred kraj, trenirale kompletne i uigravale se. Mislim da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Prvo preko Rostova, a onda u finalu, ko nam padne. Kako god, biće jako teško. Znam da su se Ruskinje pojačale, ali mi verujemo u pobedu – kazala je reprezentativka Hrvatske i rukometašica Zaječara Maja Zebić. 
Zaječar, koji je trostruki šampion Srbije, prošle sezone stigao je do četvrtfinala Kupa pobednika kupova.

Povezana vest:  Niš dao garancije da će hala Čair ispuniti uslove za EP