ADC_epm_004

Sastanak učesnika Evorpksog prvenstva za rukometašice
 
U Beogradu u hotelu  „Hajat“ u subotu ujutru počeo je sastanak delegacija učesnica Evorpksog prvenstva za rukometašice, predstavnika Evropske rukometne federacije i domaćina , Rukometnog saveza Srbije.
Na Head of Delegation prisutni su predstavnici 16 reprezentacija, koje ce od 4. do 16. decembra učestvovati na šampionatu Evrope u Srbiji.  Makedoniju predstavlja Gordana Načeva – Boseva, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije, Crnu Goru Emir Beslija i Snežana Damjanac (takođe reprezentativka SFRJ), Hrvatsku Ratko Balenović i Bojan Filipović.
Sastanak je otvorio Lepold Kalin, predsednik Takmičarske komisije EHF, koji je prisutne upoznao o svemu što je važno za predstojeće Evropsko prvenstvo za dame. Takođe, predstavljen je i tim našeg saveza, koji je sjajno organizovao šampionat za rukometaše u januaru mesecu i tako dobio poverenje EHF da bude domaćin još jedne rukometne fantazije.
Sastanku je prisustvovao  i Predrag Peruničić, državni sekretar za sport koji je poželeo dobrodoslicu svim učesnicama prvenstva i istakao, da je svima u Srbiji drago, što će naša zemlja ponovo biti domaćin jednog velikog prvenstva u rukometu.
Ispred rukometnog saveza Srbije, prisutnima se obrtio i ngeneralni sekretar Božidar Đurković, koji je rekao da će savez učiniti sve da se sve reprezentacije osećaju kao kod kuće i da će biti učinjeno sve da ovaj šampionat bude najbolje organizovan kada su u pitanju velika rukometna takmičenja.
Delegacije zemalja učesnica u 14,00 sati obići ce „Kombank Arenu“ i imati još jedan sastanak u večernjim satima. Za nedelju je planirano da sve delegacije obišu hotele i hale u gradovima gde će od 4. do 16. decembra boraviti i boriti se za što bolji plasman.
Povezana vest:  DOPING, EHF traži postupak protiv Milinića,novi slučajevi dopinga