darko_stanic_golman
Srbija u Nišu bolja od Rusije na startu kvalifikacija za EP

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras Rusiju sa 30:29 (15:12) u prvom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj. Utakmica je odigrana pred punim tribinama hale Čair u Nišu. 
Naredni meč Srbija će igrati 4. novembra u Sarajevu protiv Bosne I Hercegovine, koja je danas izgubila u gostima od Austrije sa 35:24 (18:7). 
Posle izjednačene igre na početku utakmice, Srbija je u 20. minuta prvi put povela sa dva gola razlike, kada je Petar Nenadić poentirao za 9:7. On je, međutim, već u sledećem napadu isključen na dva minuta zbog prekršaja, ali je Darko Stanić odličnom intervencijom na golu sačuvao prednost domaće reprezentacije. 
Uprkos igraču manje, Srbija je uspela da povede sa 10:7. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Rusi su uspeli da priđu na 12:11, ali je Mihail Čipurin isključen, a Bojan Nikčević je iskoristio sedmerac za nova dva gola prednosti u korist domaće reprezentacije. 
Nikčević je bio precizan i u sledećem napadu, pa se na pauzu otišlo sa vođstvom Srbije od 15:12. Serijjom 6:1 na početku drugog poluvremena Rusi su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist (18:16). 
Sredinom drugog poluvremena usledila je serija Srbije od 4:0, uz dva vezana gola Žarka Šesuma i novo vođstvo domaće selekcije (21:20). Usledila je neizvesna završnica u kojoj su gosti pokušavali da stignu zaostatak, međutim, nisu uspeli. 
Odličnim odbranama istakao se Darko Stanić, a posebno kada je 10 minuta pre kraja odbranio kontranapad gostiju i sačuvao gol prednosti za Srbiju (24:23).

Povezana vest:  Perić pozvao 28 rukometaša za duele sa Islandom