sasa_boskovic_selektor_devojaka

Bošković: Cilj je plasman u drugi krug EP

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je danas da je prvi cilj ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu plasman u drugu fazu takmičenja. 
-Ove godine smo neplanirano postali domaćini EP u rukometu za žene, pa nam je cilj da za početak uđemo u drugi krug takmičenja. Bitno je da su sve devojke zdrave, i da prođemo kroz kvalitetne pripreme u Aranđelovcu – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Srbija.
Rukometašice Srbije okupile su se danas u Beogradu, a potom će otputovati na pripreme u Aranđelovac.
-Nadam se da ćemo napuniti Arenu, do sada nismo imali značajne rezultate na velikim takmičenjima, ali verujemo da ćemo prekinuti taj niz i da ćemo napraviti dobar podstrek za Svetsko prvenstvo – istakla je kapiten Srbije Andrea Lekić.
Evropsko prvenstvo održaće se u od 4. do 16. decembra, a gradovi domaćini su Beograd, Novi Sad, Niš i Vršac.
Podršku rukometašicama Srbije pružio je i poznati pevač Miroslav Ilić koji je pomeri svoj koncert iz Arene u Sava Centar zbog utakmica EP. 
-Zadovoljstvo mi je da podržim ovako bitno takmičenje i nadam se da će devojke postići veliki uspeh. Voleo bih da me pozovu i da zajedno proslavimo pobede – rekao je Ilić. 
Na spisku selektora Boškoviaa našle su se Andrea Lekić, Katarina Tomašević, Jovan Risović, Kristina Georgijev, Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić, Jovana Bartošić, Katarina Krpež, Ivana Milošević, Slađana Pop-Lazić, Sanja Rajović, Marija Lojpur, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Marina Dmitrović i Jelena Popović.
Selekcija Srbije na EP će igrati u A grupi sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom.

Povezana vest:  EP 2016, Nemačka pobedila Mađarsku na EP za rukometaše