arena

Đurković: Pripreme za Evropsko prvenstvo pri kraju

 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je danas da su pri kraju pripreme za Evropsko prvenstvo i da se nada da će biti uspešno organizovano kao i ono u januaru ove godine. Evropsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 4. do 16. Decembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

-Naša reprezentacija ima šanse da napravi nešto na predstojećem takmičenju. Šta je to nešto, teško je reći. Nadam se da će biti motivisane i da će se pokazati pred domaćom publikom. Želim im da naprave dobar rezultat – rekao je Đurković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Orlovi dobili Egipat u Šumicama

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je da je organizacija Evropskog prvenstva veoma značajna za Srbiju.

-Mi smo prepoznati kao dobri organizatori. Mislim da ženski sport treba da ima bolju podršku, svakako bolju nego sada i ovo je korak da krene starom slavom – rekao je Divac.

Direktor „Laste“ Velibor Sovrović objasnio je da će to transportno preduzeće pomoći organizaciju Evropskog prvenstva i da će na raspolaganju učesnicima biti 17 autobusa i nekoliko kombija.

Povezana vest:  Svima je u interesu da se Crvena zvezda takmiči

-Očekujem uspeh, a to je medalja. Ako ne želimo nešto značajno do toga nećemo doći – rekao je Sovrović koji je i predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Ovom prilikom Rukometni savez Srbije potpisao je ugovore sa „Lastom“ i hotelom „Kaštel Ečka“, a generalni sekretar RSS najavio je potpisivanje još dva ugovora sa sponzorima koji će podržati organizaciju Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Crna Gora u finalu