mos_rukEP ŽENE 2012
Alisa Marić na otvaranju EP u rukometu za žene
 
Alisa Marić, ministar omladine i sporta prisustvovala je svečanom otvaranju jubilarnog desetog Evropskog prvenstva u rukometu za žene i utakmici između Srbije i Norveške  u Kombank areni u Beogradu.
Emitovana je video poruka Alise Marić i predsednika Evropske rukometne federacije (EHF) Žana Brioa u kojoj su poželeli dobrodošlicu svim takmičarkama, kao i poruku da u duhu fer pleja pobedi najbolja ekipa.
U delegaciji Ministarstva omladine i sporta bili su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov i posebni savetnik za školski sport Igor Marinković.
Utakmicu između Srbije i Norveške pratili su i predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brio sa saradnicima, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković, predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, naša najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Kitić, kao savetnica predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić.
Srbija je jedina država koja je u istoj godini organizovala dva velika evropska takmičenja. Rukometno prvenstvo trajaće do 16. decembra, a utakmice će se igrati na četiri lokacije i to u Kombank Areni u Beogradu, Spensu u Novom Sadu, Milenijumu u Vršcu i Sportskom centru Čair u Nišu, uz učešće 16 reprezentacija.
Povezana vest:  ODBROJAVANJE – 40 DANA DO EVROPSKOG PRVENSTVA, Pehar u Novom Sadu, Tasa u Vršcu