golmanke
EP ŽENE 2012
Tomašević: Možemo još mnogo bolje
 
Golman rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević rekla je danas da nacionalni tim može da igra mnogo bolje na Evropskom prvenstvu i da će od presudne važnosti biti meč protiv Češke.
 -U prethodni meč sa Ukrajinom ušli smo sa velikom grčom zbog značaja, ali smo skinuli teret sa leđa i očekujem u nastavku šampionata da pružimo bolje partije. Juče je odbrana funkcionisala iako je bilo padova i mislim da sve segmente igre možemo da podignemo na viši nivo – rekla je Tomaševićeva u.
 Rukometašice Srbije su juče savladale Ukrajinu sa 25:23 i plasirale se u drugu fazu EP. Da li će i koliko bodova Srbija preneti u drugu fazu zavisi od ishoda sutrašnjeg meča sa Češkom.
 -Idemo iz utakmice u utakmicu. Ukoliko bi preneli dva boda, bilo bi mnogo lakše u drugom krugu kada se budemo ukrstili sa timovima koji su igrali u grupi u Nišu. Reč je o jakim reprezentacijama i biće nam potrebna sreća – dodala je Tomaševićeva koja je proglašena za najbolju igračicu na meču sa Ukrajinom.
 Njena koleginica Jelena Popović kazala je da je pobeda protiv Ukrajine bila važna jer je prekinut niz od šest godina bez trijumfa na evropskim takmičenjima.
 -Imamo šansu da u drugu fazu EP prenesemo dva boda. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Češke jer, za razliku od njih, imamo više iskustva. Ipak, Čehinje su protiv Norveške pokazale da nisu lak protivnik – navela je Popovićeva.
 Ona je dodala da je pratila rezultate timova iz grupe sa kojom će se Srbija „ukrstiti“ u drugoj fazi.
 -Iznenađena sam porazom Francuske od Danske, jer se radi o izuzetno kvalitetnom timu koji je glavni kandidat za zlatnu medalju – navela je Popovićeva.
 Utakmica trećeg kola A grupe na EP između Srbije i Češke igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni.
Povezana vest:  Butulija: Marjanović želi da uništi Crvenu zvezdu