ZENSKO_EP_Orlica_logo
EP ŽENE 2012
Navijači iz Mađarske ispunili Spens
 
Utakmici trećeg, poslednjeg kola C grupe Evropskog prvenstva za rukometašice u kojoj se u Velikoj dvorani Spensa sastaju reprezentacije Mađarske i Španije prisustvuje više od 3.500 gledalaca, što je ubedljivo najviše od početka takmičenja u Novom Sadu.
 Trebalo je da proteknu dva takmičarska dana pa da navijači napokon ispune Spens. Jedini „krivci“ za zadovoljavajuću posetu su mađarski navijači, koji su došli u vlikom broju da podrže svoje rukometašice.
 Na sve strane vijore se mađarske crveno-belo-zelene trobojke, a Spens odzvanja od tradicionalnog mađarskog navijačkog pokliča „Hija – hija – Hungarija“.
 Direktor takmičenja u Novom Sadu Zoran Stanojević kazao je pre dva dana Tanjugu da je oko 1.800 mađarskih navijača otkazalo dolazak u Novi Sad, iako su imali uredno kupljene ulaznice.
 Čini se da je pobeda Mađarica nad Nemačkom u drugom kolu učinila da ti navijači promene odluku i ipak dođu u Novi Sad i u Spensu naprave vatrenu atmosferu.
Mađarski novinari su rekli da je razlog za ovako drastično povećanje broja navijača iz Mađarske to što dolazi vikend, odnosno dva neradna dana, a njihove rukometašice su sjajnom pobedom nad Nemicama postale sportski heroji, pa se očekuje da će ovako veliku podršku imati i tokom utakmica u drugoj fazi takmičenja.
 
Povezana vest:  ODBROJAVANJE – 40 DANA DO EVROPSKOG PRVENSTVA, Pehar u Novom Sadu, Tasa u Vršcu