ZENSKO_EP_Orlica_logo
EP ŽENE 2012
Mađarska na krilima navijača pobedila Španiju
 
Rukometašice Mađarske pobedile su večeras u Novom Sadu reprezentaciju Španije sa 32:31 (17:14) u poslednjem kolu C grupe prvenstva Evrope.
 Utakmica je odigrana u hali Spens pred oko 3.700 gledalaca, a sudili su Branka Marić i Zorica Mašić iz Srbije.
 MAĐARSKA: Her, Kiš, Verten 1, Čužančik 3, A. Kovačik, Vince 1, Bulat , Čabo, Gerbic 4, Klivinji, Samoranski 4, Redei-Šoš 5, Bodi 1, Čekereš 1, M. Kovačik, Tomori 12.
 ŠPANIJA: Gonzalez, Navaro, Martin 7, Fernandez 2, Guardado 1, Mange 2, Agilar, Benzal, Alonso 3, Čavez, Pinedo 5, Fernandez 3, Amoros , Penja 5, Elorza, Kabral 3.
 Mađarice su u utakmici u kom je viđen izuzetno kvalitetan rukomet potpuno zasluženo stigle do vredne pobede, jer su tokom celog meča imale rezultatsku prednost, a njihovoj sjajnoj igri veliki doprinos su dali brojni navijači koji su tokom celog meča stvarali paklenu atmosferu.
 Rukometašice Mađarske su odlično otvorile utakmicu, povele su sa 4:0, da bi na polovini prvog poluvremena imale pet golova prednosti (9:4).
 Španija je tada pojačala igru u odbrani i lagano istopila prednost protivnica da bi u 23. minutu stigla do izjednacenja (12:12).
 Kada se učinilo da će reprezentacija Španije potpuno preokrenuti rezultat, Mađarice su ponovo došle do daha i sa tri gola zaredom stigla do pristojne razlike (17:14) sa kojom se i otišlo na odmor.
 Početkom drugog poluvremana reprezentacija Mađarske uspela je da odoli napadima Španije, čak je i povećala razliku na četiri gola. Rezultatsku prednost Mađarice nošene sve jačom i jačom podrškom sa tribina uspevaju da održe do samog kraja i pobeda nije dolazila u pitanje.
 Najbolja igračica utakmice bila je levi bek Mađarske Žižana Tomori sa 12 postignutih golova, dok je u redovima Španije bolja od ostalih bila Karmen Dolores Martin sa sedam golova.
 Ovom pobedom Mađarska sigurno u drugi krug prenosi dva boda, a u slučaju da Nemice savladaju Hrvatsku sa više od dva gola razlike Mađarska bi u drugom krugu imala maksimalnih četiri boda.
Povezana vest:  Aleksandra do Nasimento: Radujem se dolasku u Srbiju