radost_srbije1
EP ŽENE 2012
Srbija pobedila Češku i sa dva boda ide u drugi krug EP
 

Rukometašice Srbije pobedile su večeras u Beogradskoj areni selekciju Češke sa 28:24 (12:15) u utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

Utakmica je odigrana u Beogradskoj areni pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Peter Horvat i Balaž Marton iz Mađarske.

SRBIJA: Tomašević (13 odbrana), Risović, Krpež 3, Popović 2, Lekić 6, Damnjanović 2 , Erić, Rajović, Pop-Lazić 6, Ognjenović 1, Filipović 1, Nišavić, Milošević 4, Stoiljković, Lišćević, Dmitrović 3.

Povezana vest:  Srbija u prvom šeširu na žrebu za kvalifikacije za EP

ČEŠKA: Ranikova (13 odbrana), Satrapova, Matsukova, Šterbova 3, Luzumova 4, Martinkova, Hrbkova, Vitkova 1, Černa 6, Kutlvasrova, Ručkova, Salcakova, Poznarova, Črenkova 6, Kečlikova 1, Knedlikova 3.

Isključenja: Srbija 12 minuta, Češka 6.

Sedmerci: Srbija 5/2, Češka 3/21

Srpkinje su pobedile Češku, prenele dva važna boda u narednu rundu takmičenja i sa većim šansama očekuju ukrštanje sa grupom iz Niša.

Ni večeras igra nacionalnog tima nije bila na zadovoljavajućem nivou, o čemu svedoči veliki broj oscilacija, grešaka, izgubljenih lopti i promašenih zicera.

Povezana vest:  Partizan se u ponedeljak oprašta od Seha lige

Doduše, kao i prethodna dva meča, izabranice selektora Saše Boškovića, imale su imperativ pobede, što donekle može da opravda bledo izdanje domaćina.

Srpske rukometašice su dobro počele meč, u jednom trenutku povele sa 10:8, ali je usledio neshvatljiv pad u igri u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena, posle čega su Čehinje serijom 7:2 na odmor otišle sa tri gola prednosti (15:12).

Domaćih igračica u tim trenucima bukvalno nije bilo na terenu. Ishitreno su rešavale napade, delovale bezidejno, a bilo je čak i sudaranja na terenu.

Povezana vest:  Bošković skratio spisak za mečeve protiv Hrvatske

Mora se priznati da izabranice Saše Boškovića nisu imale ni sreće, promašile su dva sedmerca i nekoliko puta pogodile okvir protivničkog gola. U nastavku meča Srbija je znatno popravila igru i za kratko vreme je uspela da nadoknadi prednost protivnika.

Andrea Lekić je zaustavila Klaru Černu, dok je na srpskom golu proradila Katarina Tomašević i Čehinje nisu mogle da spreče preokret.