rusija_island (1)
EP ŽENE 2012
Španija i Rusija podelile bodove u Novom Sadu
 
Rukometašice Španije i Rusije odigrale su danas nerešeno 25:25 (13 : 14) u prvoj utakmici 2. kola F četvrtfinalne grupe prvenstva Evrope.
 Podela bodova je najrealniji ishod utakmice u kojoj su Ruskinje u nekoliko navrata imale veliku rezultatsku prednost, ali su rukometašice Španije svaki put uspevale da se vrate u igru, a u finišu meča su imale i priliku da stignu do pobede.
 Imala je „crvena furija“ na 90 sekundi pre kraja vođstvo od 25:24, ali su tada isključenje na dva minuta zaredom zaradile dve reprezentativke Španije, pa je Rusija izjednačila na 25:25.
 Usledio je napad Španije sa dve igračice manje koji su Ruskinje uspele da odbrane, ali su u kontranapadu brzopleto izgubile loptu, što je Špankinjama omogućilo da organizuju još jedan napad i da šutiraju uz svuk sirene, ali su bile neuspešne pa je meč završen nerešenim ishodom.
 ŠPANIJA: Gonsales, Navaro, Martin 11, Fernandes 2, Gvardado, Mange 2, Agilar 2, Bensal, Alonso, Čaves, Pinedo 1, Fernandes 4, Amoros , Penja 3, Elorsa, Kabral.
 RUSIJA: Basarab, Sidorova, Kuznjecova 3, Kmirova 2, Postnova 7, Avdekova 2, Sen 3, Stepanova 2, Milova, Jarceva 2, Andrišina 2, Makeeva1, Punko 1, Žilinskaite, Černoivanenko, Ilina.
 
Povezana vest:  RSS: Ostalo je malo ulaznica za Crnu Goru