srbija_danska_(1) 
EP ŽENE 2012
Rukometašice Srbije na korak od polufinala EP  

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije došla je na korak od plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Srbiji, pošto je večeras u Beogradu pobedila Dansku sa 29:26 (16:14) u drugom kolu druge faze takmičenja.

Srbija je sada druga u grupi sa pet bodova, tri manje od vodeće Norveške i bodom više od Danske i Francuske.

Reprezentacija Srbije u četvrtak igra protiv Francuske i pobeda u tom meču joj donosi polufinale. Danska igra protiv vodeće Norveške.

Povezana vest:  Butulija povređen na utakmici u Novom Sadu

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Sanja Damnjanović sa osam golova. Svetlana Ognjenović postigla je šest, a Biljana Filipović pet golova. Dansku je predvodila Stine Jorgensen sa pet pogodaka.

Katarina Tomašević je ponovo bila odlična na golu, pošto je imala 17 odbrana.

Srpske rukometašice su, za razliku od prethodnih, utakmicu protiv Danske dobro počele i već na samom startu povele sa 3:0 i u prvih 20 minuta napravili prednost od šest golova razlike (14:8).

Povezana vest:  SP ARGENTINA, Kadeti odradili i prvi trening u Argentini

slavlje_srb_dan_(6)

Ipak, od tog trenutka Danska je zaigrala mnogo bolje i serijom od 6:1 došla do samo dva gola zaostatka i poluvreme je završeno sa prednošću Srbije 16:14.

Kako su završile prvo, tako su rukometašice Danske nastavile drugo poluvreme pa su sa tri uzastopna gola na početku preokrenule rezultat i povele sa 17:16.

Srbija je uspela da se „vrati“ u utakmicu, pa su se dve reprezentacije smenjivale u vođstvu sredinom drugog poluvremena.

Danska je 10 minuta pred kraj povela sa 23:22, ali je onda Srbija sa tri uzastopna pogotka uspela da preokrene i povede sa dva gola razlike, do kraja poveća svoju prednost. Danska je smanjila na konačnih 29:26 posle sedmerca u finišu.

Povezana vest:  REZULTATI 16. KOLA ZA MUŠKARCE I 13. KOLA ZA ŽENE, Pobeda Zvezde (FOTO)

Utakmicu u beogradskoj Areni posmatralo je oko 3.500 gledalaca. Srpske reprezentativke su i pre kraja meča počele malo da slave na terenu, a znak za okončanje utakmice bio je signal za početak velikog slavlja na terenu.