ZENSKO_EP_Orlica_logo 

EP ŽENE 2012
Nemice lako izašle na kraj sa Rumunkama
 
Rukometašice Nemačke večeras su u Novom Sadu, lakše nego što se očekivalo, savladale reprezentaciju Rumunije sa 25:23 (16:9) u drugom meču poslednjeg kola F grupe Evropskog prvenstva.
Nemice su tako posle pobede nad Crnogorkama u prošlom kolu savladale i drugoplasiranu ekipu iz grupe koja je u prvoj fazi nastupala u Vršcu.
Rumunke, s obzirom na krajnji rezultat mogu reći i da su dobro prošle jer su na poluvremenu imale sedam golova minusa, a u nekoliko navrata, krajem prvog i u prvom delu drugog poluvremena prednost Nemica je bila i osam golova razlike.
Pobednik meča je bio poznat već sredinom drugog poluvremena pa su Nemice „podigle ručnu“, što su Rumunke iskoristile i izbegle rezultatsku katastrofu.
Najbolja igračica utakmice bila je Laura Štajnbah sa osam postignutih golova dok su kod Rumunije po sedam golova postigle Nikoleta Nečita i Dumitrana Vadineanu.
NEMAČKA – Šulke, Voltering, Zap 3, Lang, Augzburg 1, Miler 3, Naidžinavičius, Lorper 1, Hubinger 3, Bejer, Štajnbah 8, Althaus, Nadgornjaja 2, Gečke 1, Volbold 3, Luc.
RUMUNIJA – Smedesku, Tolna, Takalie, Pintea 1, Nečita 7, Neagu 1, Bradeanu 1, Stanka 1, Manea, Meirosu, Kurea 1, Dinka, Vadineanu 7, Ungureanu, Đeđer 4, Parašćiv.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije ponovo izgubili od Makedonije