ZENSKO_EP_Orlica_logo 

EP ŽENE 2012
Ruskinje preko Mađarske do meča za peto mesto
 
Rukometašice Rusije savladale su večeras u Novom Sadu selekciju Mađarske sa 31:25 (13:11) u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu, čime su obezbedile treće mesto u grupi i utakmicu za peto mesto na Starom kontinentu.
Ruskinje su umešno iskoristile činjenicu da Mađarice nisu bile posebno zainteresovane za ishod njihovog međusobnog duela, jer su već ranije obezbedile plasman u polufinale, pa su od samog starta utakmice stvorile prednost koju su lako i umešno čuvale tokom cele utakmice.
Ruskinje su bile posebno efikasne iz kontranapada koji su se ređali kao na traci posebno sredinom prvog i u prvom delu drugog poluvremena kada su načinile šest (13:7), odnosno sedam golova prednosti (26:19).
Najbolje igračice u redovima pobedničke ekipe bile su Kuznjecova sa šest i lina sa sedam postignutih pogodaka, dok je kod Mađarica bolja od ostalih bila Redei-Šoš koja se pet puta upisala u listu strelaca.
MAĐARSKA – Her, Kiš, Triščuk 1, Verten, Čužančik, A. Kovačik, 4 Vince, Bulat 3 , Čabo 1, Gerbic 4, Klivinji 3, Samoranski, Redei-Šoš 5, Bodi 3 , Čekereš, M. Kovačik, Tomori 2.
RUSIJA – Basarab, Sidorova, Kuznjecova 6, Kmirova , Postnova 2, Avdekova 2, Sen 4, Stepanova 1, Milova, Jarceva 3, Andrišina, Makeeva, Punko 1, Žilinskaite 1, Černoivanenko 4, Ilina 7.
Povezana vest:  EP 2014 ŽENE, Pobedama Španije i Norveške otvoreno EP za rukometašice