srb_cg_(8)

EP ŽENE 2012
Lekić: Potrebna nam je podrška protiv Mađarske
 
Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić pozvala je publiku da sutra pomogne njenoj ekipi u meču sa Mađarskom u Beogradskoj areni, za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.
Posle poraza od Crne Gore u polufinalu EP, Lekićeva je ocenila da publika večeras u Areni bila na nivou na kom je trebalo i ranije tokom takmičenja da bude.
-Publika je bila napokon na nivou na kom je trebalo da bude tokom celog šampionata. Sutra nam je podrška još potrebnija jer bih volela da osvojimo medalju i tako na lep način zaokružimo ovo prvenstvo – kazala je Andrea Lekić.
Ona je navela da je današnji poraz od Crne Gore težak, baš zato što je razlika bila samo jedan gol (27:26). -Moramo odmah da zaboravimo ovu utakmicu – rekla je Lekićeva.
Srpski golman Katarina Tomašević kazala je da je razočarana jer je propušteno mnogo napada za izjednačenje.
-Imali smo šansu, dosta napada za nerešen rezultat smo propustili. Šta je – tu je, razočarana sam… To što je bilo više crnogorskih navijača i što su bili glasniji ne želim da komentarišem – rekla je Katarina Tomašević.
Bek Jelena Erić je rekla da je njena ekipa na dobrom putu i da mora što pre da zaboravi poraz.
-Moram da kažem da je Crna Gora bolja samo za jedan gol od nas, kao što je i rezultat na kraju pokazao, iako su iskusnije i imaju medalju sa Olimpijskih igara. Na jako smo dobrom putu, dale smo sve od sebe I brzo moramo ovo da zaboravimo – rekla je Jelena Erić.
Srednji bek Kristina Liščević bila je uplakana dok je prolazila pored novinara.
-Radile smo stvarno mnogo i za ovu utakmicu i za ceo šampionat. Ovo je bila utakmica naših života. Moramo da damo poslednji atom snage za bronzu. Naravno, zadovoljna sam učinkom, ovo se događa jednom u
Životu – rekla je 23-godišnja Kristina Liščević.
Drugi golman reprezentacije Srbije Jovana Risović kazala je da je njena ekipa propustila da ostvari veliku pobedu.
-Propustile smo veliku pobedu jer je sve vreme bila izjednačena I veoma teška utakmica. Potrebna nam je sada publika i sve bih ih
pozvala u Arenu protiv Mađarske, jer je to jako kvalitetna ekipa sa dosta jakih igračica – kazala je Jovana Risović, koja je sa 19 godina najmlađa u reprezentaciji Srbije.
Srbija će sutra od 14.30 u beogradskoj Areni igrati protiv Mađarske utakmicu za treće mesto na Evropskom prvenstvu koje organizuje.
Povezana vest:  KUP NACIJA, Prvenac Srbije protiv Hrvatske