zavrsna konferencija

EP ŽENE 2012

Brijo: Srbija dobar domaćin, ali poseta slaba
 
Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brijo pohvalio je danas Srbiju za organizaciju Evropskog prvenstva za žene, iako je razočaran slabom posetom navijača.
-Zadovoljni smo dobrodošlicom i organizacijom, izveštaje koje smo dobili su pozitvni i mnogi su bili zadovoljni što se za kratko vreme vraćaju u Srbiju. Prijatelji iz Srbije su mogli iskustvo iz januara da iskoriste i ponovo organizuju šampionat. Ne možemo još da kažemo da su odlično uradili posao, jer su ostale još dve utakmice do kraja, ali su vrlo blizu toga – rekao je Brijo na zavRSSnoj konferenciji u Areni.
On je dodao da je poseta na utakmicama bila ispod očekivanja.
-Broj gledalaca je razočaravajući, nekoliko je faktora uticalo na to. Domaćin nije imao mnogo vremena za organizaciju šampionata, a i znali smo da će u olimpijskoj godini, na prvom narednom takmičenju posle Londona biti manje navijača zbog ekonomskih razloga. Vremenski uslovi su bili loši i to je sigurno uticalo na posetu. Juče je bio fantastičan dan, oboren je rekord na rukometnim takmičenjenima za žene i brojka od 13.000 je neverovatna stvar – ocenio je Brijo.
On je zahvalio na podRSSci čelnicima Rukometnog saveza Srbije (RSS), predstavnicima vlasti, kao i volonterima i vozačima – njih 6.500, koji su u teškim uslovima uspeli da budu na visini zadatka.
Predsednik RSS Velimir Marjanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjom organizacijom EP.
-Zadovoljni smo šampionatom i trudili smo se da damo sve od sebe. Izvinjavamo se ako je bilo nekih grešaka, trudićemo se da se ne ponove sledeće godine na Svetskom prvenstvu – rekao je Marjanović.
Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da je ponosan i zadovoljan organizacijom šampionata.
-Sve je bilo dobro i čestitam mojim saradnicima na odličnom poslu. Posle januara, zahvaljujući EHF-u dobili smo i organizciju novog velikog takmičenja. Želim narednim domaćinima Hrvatskoj i Mađarskoj puno sreće – rekao je Đurković.
Povezana vest:  Određeni parovi četvrtfinala Kupa Srbije za rukometašice