srbija_tuga_(1) 

EP ŽENE 2012
Filipović: Škripalo je u odbrani protiv Mađarica
 
Većini srpskih rukometašica teško je pao poraz od Mađarske, pa su se suznih očiju pojavile pred novinarima, a bez komentara ostale su Svetlana Ognjenović, Katarina Tomašević i Slađana Pop – Lazić.
Jedna od retkih koja je pristala da govori bila je Biljana Filipović, sa sedam golova najefikasnija u srpskom timu.
-Škripala je odbrana koja je bila veliki adut tokom celog prvenstva, ali nam je nedostajala sreća. Svi u timu smo bili ubeđeni da osvajamo medalju zbog čega nam je poraz posebno teško pao – rekla je Filipovićeva.
Njena koleginica Jelena Erić rekla je da je četvrto mesto na prvenstvu Evrope početak za reprezentaciju Srbije.
-Ceo turnir odigrale smo dobro, a najvažnija dva meča smo izgubile. Nema šta da nam se zameri, bile smo borbene i požrtvovane, ali moramo znati da uspeh ne može da se ostvari preko noći.Četvrto mesto je samo početak za nas, izvući ćemo pouke i pokušati da osvojimo medalju na svetskom prvenstvu sledeće godine – poručila je Erić.
Poraz od Mađarica teško je pao i pivotmenu Sanji Rajović.
-Ovo je katastrofa, mnogo mi je teško u ovom trenutku i žao mi je što nismo osvojile medalju. Propustile smo veliku priliku ali moramo biti zadovoljni i ovim plasmanom jer je posle mnogo godina Srbija u evropskom vrhu – rekla je Rajovićeva.
U borbi za treće mesto na kontinentalnom prvenstvu Mađarska je danas pobedila Srbiju sa 41:38 posle produžetaka, a u meču za titulu od 17 sati igraju Norveška i Crna Gora.
Povezana vest:  Optužnica protiv čelnika rukometnog kluba Mladost Čačak