veselin_vukovic_novi_sad
Vuković: Veliki uspeh bi bilo polufinale
 
Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas u Staroj Pazovi da će se reprezentacija truditi da pobedama u grupi izbori što lakšeg protivnika u drugoj fazi takmičenja na svetskom prvenstvu u Španiji.
-Ukoliko budemo pobeđivali u grupi imaćemo lakšeg protivnika u četvrtfinalu, a onda šta se dogodi. Sve iznad toga biće uspeh, veliki uspeh. Tome treba da težimo – rekao je Vuković.
Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C sa Južnom Korejom, Belorusijom, Sauidijskom Arabijom, Poljskom i Slovenijom.
-Grupa je po meri. Nema reprezenatcije koju ne možemo da pobedimno. Najveći minus će što nemamo dovoljno iskustva za ‘nokaut fazu takmičenja – rekao je Vuković.
On je objasnio da je reprezentacija kad je u Beogradu na evropskom prvenstvu osvojila medalju imala četiri pobede, dve nerešene utakmice i dva poraza i da je bilo prostora za kalkulaciju.
-Sistem na svetskom prvenstvu je drugačiji. Posle prve faze takmičenja u grupi igra se na ispadanje. Može da se dogodi da imamo pet pobeda i jedan poraz i da završimo iza 16-og mesta – naveo je Vuković.
Selektor Srbije istakao je da na svetskom prvenstvu neće biti lako, ali da ekipa ne sme da ima pritisak da mora da osvoji medalju.
-Neće biti dosta igrača koji su igrali u januaru na evropskom prvenstvu u Beogradu. Igraće dosta mladih rukometaša, a oni su doneli svežinu, želju i entuzijazam – rekao je Vuković.
Svetsko prvenstvo održaće se od 12. do 27. januara u Španiji.
Povezana vest:  Rukometašice Srbije u grupi sa Švedskom, Španijom i Slovenijom