momir_ilic_srb_danska 

Ilić: Nova energija za polufinale u Španiji

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je danas da zvanični evropski vicešampion na predstojećem prvenstvu sveta u Španiji žele da „napadnu“ medalju i poprave utisak posle slabijeg rezultata na Olimpijskim igrama u Londonu.

-Imamo jasan cilj u Španiji, a to je da uđemo u polufinale. Mladi momci koji su sada u timu doneli su nam novu energiju sa kojom ovu želju možemo da ostvarimo – rekao je Ilić medijima u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) gde se ekipa nalazi na pripremama.

Povezana vest:  ŽREB ZA SP 2013, Srbija u grupi sa Slovenijom, Poljskom i Korejom

On je kao izuzetno važan faktor na putu do cilja naveo sjajnu atmosferu u reprezentaciji.

-Moramo da imamo više samopouzdanja i uz malo sreće uveren sam da možemo daleko – poručio je Ilić.

Petar Nenadić, jedan od igrača od koga se u Španiji mnogo očekuje istakao je da je prethodna godina bila burna, ali da ekipa sa mnogo motiva dočekuje naredno veliko takmičenje.

Povezana vest:  Održan  seminar : Rukomet –juče, danas, sutra

-Najrealnije je da idemo korak po korak, bez opterećujućih dugoročnih planova. Trebalo bi da se fokusiramo samo na startnu utakmicu protiv Koreje, koja će biti izuzetno teška, a kada to prođe razmišljaćemo o sledećim rivalima. To je recept za uspeh? -rekao je Nenadić.

Šampionat sveta održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Francuska odbranila titulu svetskog prvaka