vukovic_veselin_srb_rus (4)

Vuković: Ne želim igrače bez ambicija u Španiji

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da ne želi da ni jedan igrač ode na Svetsko prvenstvo u Španiju bez ambicija, ali ni da bude opterećen ulogom favorita.

-Za mene je favorit neko ko je kandidat za zlatnu medalju. Mi smo reprezentacija koja može da pretenduje na visok plasman, zajedno sa još osam selekcija – rekao je Vuković.

On je dodao da je ambicija reprezentacije da igra „najbolje što može“ u Grupi C i da sa što bolje pozicije sačeka „lakšeg“ protivnika u osmini finala.

Povezana vest:  EP 2016, Nenadić: Nismo zaslužili da izgubimo

-Posle u četvrtfinalu – šta nam bog da – rekao je Vuković.

Srbija će se na SP takmičiti u Grupi C u Saragosi sa selekcijama Južne Koreje, Belorusije, Saudijske Arabije, Poljske i Slovenije.

-Poljska i Slovenija imaju veoma kvalitetne reprezentacije. Za mene je najveća nepoznanica ekipa Belorusije. Ima jednog od najboljih igrača na svetu – Sergeja Rutenku, dobru ekipu i u poslednje vreme mnogo ulaže u klupski rukomet – rekao je Vuković.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Rukometaši Danske u polufinalu prvenstva sveta

Po njegovim rečima, najteža će biti, ipak, prva utakmica sa Južnom Korejom, koja je prvak Azije.

-Teško smo pobedili Koreju na Olimpijskim igrama u Londonu. Videćemo… Ako se spremimo kako planiramo, nema razloga da se bojimo bilo koga – rekao je Vuković.

On je objasnio da reprezentativci Srbije dolaze iz mnogo klubova sa različitog nivoa ligaškog takmičenja i različitog nivoa opterećenja.

Povezana vest:  Bošković objavio spisak za turnir u Švedskoj i Holanđi

-Imamo šest dana posle poslednje trening utakmice sa Egiptom u Vrnjačkoj Banji da one koji nisu sveži – osvežimo, a one koji nemaju dovoljno kondicije nateramo da više rade – rekao je Vuković.

Na pitanje šta mu je najveća želja u 2013. godini, selektor je odgovorio: „Nadam se da će biti uspešna bar koliko i prethodna“. Svetsko prvenstvo održaće se od 12. do 27. januara u Španiji.