momir_ilic_srb_danska
Srbija pobedila Makedoniju sa 26:25

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je danas u Nišu selekciju Makedonije sa 26:25 (13:13) u pripremnoj utakmici uoči Svetskog prvenstva u Španiji. Najefikasniji u timu Srbije bili su Ivan Nikčević, Alem Toskić i Momir Ilić sa po četiri gola, dok je u ekipi Makedonije najbolji bio Kiril Lazarov sa 11 golova.  Utakmica je odigrana pred 3.500 navijača u hali Čair.

Ekipe su bile izjednačene, ali su imali i padove u svojoj igri. Na kraju Srbija je došla do pobede u ovom meču, kada je selektor Veselin Vuković na teren vratio najiskusniju postavu u 52. minutu, koja je od 22:20 za Makedoniju preokrenula rezultat do kraja susreta.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, PAROVI OSMINE FINALA, Srbija protiv Španije u ponedeljak za četvrtfinale

Od mlađih igrača šansu je najviše iskoristio desno krilo Bogdan Radivojević, koji je postigao tri veoma atraktivna gola. Naredni meč selekcija Srbije igraće sutra u 15.45 u Vrnjačkoj Banji sa reprezentacijom Egipta. Svetsko prvenstvo održaće se od 11. do 29. januara u Španiji.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković istakao je da je zadovoljan interesovanjem za ovaj sport, koje ponovo na celom Balkanu zauzima svoje mesto.

Povezana vest:  RUKOMET NA PESKU, Naši reprezentativci pobedom startovali na SP u Brazilu

-Makedonija je dobra ekipa i biće bilo kome neugodan protivnik. Publika je mogla da vidi pravu takmičarsku utakmicu. Nadam se da ćemo i mi i Makedonija biti što bolji na Svetskom prvenstvu i želim da se što kasnije sretnemo – rekao je Vuković.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić ocenio je da je utakmica sa Makedonijom bila prava kontrolna.

-Nadam se da ćemo posle sutrašnje utakmice sa Egiptom mnogo toga više znati i da će se stvari iskristalisati. Ovom utakmicom možemo da budemo zadovoljni i očekujem da ćemo biti spremni do 12. Januara – kazao je Ilić.

Povezana vest:  Partizan zauzeo poslednje mesto na turniru u Kanjiži

Selektor Makedonske reprezentacije Zvonko Šundovski istakao je da je utakmica bila poslednja provera za njegovu ekipu.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali i nadam se da ćemo da prođemo osminu finala i uđemo u četvrtfinale, kako bi nastavili kontinuitet uspeha – rekao je Šondovski.