momir_ilic_ruk_reprezentacija

SP ŠPANIJA 2013

Ilić: Nismo prelomili meč u prvom poluvremenu

 

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je večeras u Saragosi da je njegova ekipa imala priliku u prvom poluvremenu meča sa Poljskom da odluči pobednika, ali da je napravila previše grešaka, što joj se na kraju osvetilo. Poljska je pobedila Srbiju sa 25:24 (11:13), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji.

-Izgubli smo jer nismo odigrali dobro u prvom poluvremenu. Imali smo plus pet i napad za šest razlike, ali napravili smo previše grešaka. Mi smo moglisami da odlučimo pobednika, a mi smo vratili protivnika u život i to nas je na kraju koštalo – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Prijateljska utakmica Srbije i Hrvatske sutra u Hrtkovcima

On je dodao da će naredna utakmica sa Slovenijom biti veoma teška, bez obzira što Srbiji treba pobeda od samo dva gola da bi bila prva u grupi.

-Treba da prespavamo noć da vidimo šta se dogodilo. Kada je najteže tu se pokazuje ko ima srce – rekao je Ilić.

Desno krilo reprezentacije Srbije Rajko Prodanović smatra da je tragično što je njegova ekipa u poslednjoj sekundi primila gol mi ostala bez boda.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije zbog vulkana ostala u Kopenhagenu

-Ne mogu da shvatim gde smo pogrešili. Celu utakmicu smo se borili, pružali maksimum i na kraju ovako da izgubimo. Izgleda da nam je nedostajala sreća – rekao je Prodanović.

On je dodao da su se takve situacije događale i ranije i da je sada najvažnije da se ekipa „izdigne iznad situacije“.

-Utakmica je bila teška i sada treba da se oporavimo. Treba da odigramo još bolje protiv Slovenije – zaključio je Prodanović.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Raspordate sve karte, pad još jedan rekord!

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković ocenio je da je njegov tim zaslužio bar jedan bod iz ove utakmice.

-Odigrali smo dobro u prvom poluivremenu i jednom delu drugog. Nismo uspeli da prelomimo utakmicu. Šta sada da radimo…i da smo pobedili morali bismo da dobijemo Sloveniju da bi bili prvi u grupi. Ostaje nam da što pre zaboravimo ovu utakmicu i da se psihički oporavimo i da probamo da dobijemo narednu utakmicu – rekao je Vučković.

Srbija će se sastati sa Slovenijom u subotu u 20.15.