darko_stanic_golman_srbija

SP ŠPANIJA 2013

Stanić se izvinio zbog izneverenog očekivanja

 

Golman rukometne reprezentacije Darko Stanić izjavio je u Saragosi da je od njegove ekipe očekivan bolji plasman i izvinio se u svoje ime i ostalih rukometaša što u tome nisu uspeli. Srbija je u ponedeljak završila takmičenje na Svetskom prvenstvu porazom od domaćina Španije sa 20:31 u osmini finala.

-Možda smo pogrešili što smo suviše emotivno posle poraza od Poljske i Slovenije davali izjave, koje nisu realne. Zato bih sačuvao vruću glavu da ne kažem sve što mislim, jer možda nije ispravno, nije u redu – rekao je Stanić.

Povezana vest:  Kadeti otputovali u Rusiju, Dragićević: Dobra provera mesec dan pred EP

On je dodao da nema šta puno da se filozofira, jer se kod sportista sve vidi na terenu.

-Posle ovakve utakmice sigurno treba par dana, nedelja za oporavak, za vraćanje u normalu. Naročito kod sportista koji igraju za reprezentaciju, državni tim, gde u svakoj utakmici predstavljaju svoj narod. Malo sam razočaran, i u svoje ime i u ime ekipe bih se izvinio našoj državi – rekao je Stanić.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA, Srbija protiv Alžira na startu, Raspored Grupe C

Prema njegovim rečima, svi su sigurno očekivali bolje igre, kao što su i igrači očekivali.

-Eto, malo nedostatak znanja, malo nedostatak sreće u te dve utakmice, koje smo mi planirali da nam budu najvažnije i da nam olakšaju put ka nekoj završnici Svetskog prvenstva…Međutim, bilo je kako je bilo. Završili smo utakmicu sa Španijom, malo rastrojeni od svega što nam se dešavalo – rekao je Stanić.

Povezana vest:  Srbija u grupi sa Islandom, Crnom Gorom i Izraelom

Golman Srbije objasnio je da je Španija uz pomoć publike, koja ih je nosila, lako pobedila u tom meču.

-Sigurno smo mogli da pružimo bolji otpor, ali to je to u ovom trenutku – zaključio je Stanić.