veselin_vukovic_1_srb_hrv

SP ŠPANIJA 2013

Vuković: Ovo je neuspeh!

-Ovo jeste neuspeh, zato što smo mislili da možemo u četvrtfinale – izjavio je danas selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković, dan posle eliminacije Srbije sa Svetskog prvenstva i naglasio da je najvažnije pitanje verujemo li jedni drugima.
-Nikada nisam prestao da verujem igračima. Nisam siguran koliko oni meni veruju – rekao je Vuković analizirajući učešće Srbije koje je završeno u osmini finala porazom od domaćina Španije 31:20.
Vuković je naglasio da se sportska kritika vrlo teško prihvata i dodao da je on vaspitavan da sasluša šta mu se kaže i da kaže šta misli, a misli dobro ekipi.
-Možda smo svi zajedno razmaženi, pa nećemo da prihvatimo kritiku, ali imaćemo večeras sastanak, da vidimo ima li problema. Smatram da nema, ali hoću da se uverim u to – rekao je on.
Vuković je istakao da je njegova greška i najveći problem „što smo na početku olimpijskog ciklusa sa devet novih igrača hteli medalju” što je optimistično.
-Dosta smo dobrih minuta imali, na čemu možemo graditi optimizam, međutim, sa ovoliko neiskustva izvesniji su porazi sa golom razlike – rekao je on.
Vuković je naglasio da ga niko od starijih igrača nije razočarao, jer svako može da ima loš dan i da je došao van forme.
-Bilo je i onih koji su izgoreli u želji da iznesu ekipu na leđima. To nije ispalo kako treba. Hoću da čujem i njih. Niko nije iznad reprezentacije i niko nije želeo da napravi nešto loše. Izgoreli su u želji i da se nađu mladima. Stariji su izuzetno prihvatili mlade i drago mi je zbog toga – ocenio je on.
Vuković je naglasio da su Žarko Vujin i Žarko Šešum mogli bolje, „kao i svi, kao i ja uostalom“.
-Imao sam dosta grešaka, ali upravo iz situacija gde smo mnogo lutali, tražili postavu. To je problem treće vrste, kako da napravimo od najboljeg napada neki balans sa odbranom, da ne igramo sa tri, četiri izmene, jer je nemoguće. Sportski je da neko ne odigra najbolje što može – rekao je Vuković.
On je napomenuo da nema razloga da se ocenjuje kvalitet igre, ali su neki mogli više da se zalažu.
-Bilo je igrača od kojih se više očekivalo, ali ne ja, već oni sami i reprezentacija – rekao je Vuković i naglasio da su mladi igrači opravdali njegovo poverenje.

Povezana vest:  GRUPA JNA – NOVI PROMOTER KAMPANJE RUKOMETNOG KLUBA PARTIZAN