veselin_vukovic_selektor_rukomet
Vuković: Nisam pomišljao na ostavku
 
Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je večeras da nije pomišljao na ostavku i izrazio uverenje da odluka pojedinih igrača da se povuku iz reprezentacije nije definitivna.
 Srpski rukometaši doputovali su večeras u Beograd iz španije, gde su na prvenstvu sveta okončani takmičenje porazom u osmini finala od domaće selekcije (31:20).
 Vuković veruje da je najava Darka Stanića, Alema Toskića, Nenada Vučkovića i Žarka šešuma o povlačenju iz nacionalnog tima posledica lošeg izdanja na SP.
 -Takve odluke donose se hladnom glavom. Čućemo se za desetak dana, ne verujem da je njihova odluka definitivna. Nije mi palo na pamet da podnosim ostavku zato što je ovo tek početak olimpijskog ciklusa – izjavio je Vuković na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.
 On je naveo da je selekcija Srbije konačno deseta na šampionatu, podsetivši da je nastupila sa devet novih igrača, koji su pre prventva imali samo 50 reprezentatvnih utakmica.
 -Nismo bili realni kada smo krenuli u španiju, mnogo smo se zaleteli. Čini mi se da nas je gol u poslednjoj sekundi protiv Poljaka spustio na zemlju – rekao je Vuković.
 Na pitanje da li vidi potencijal u mladim igračima, srpski selektor je naveo da se upravo od njih stvara okosnica ekipe.
 -Još ništa ne možemo reći, ali, da se ne lažemo, u reprezentaciji nemamo mnogo vrhunskih igrača. Sledeće godine na prvenstvo Evrope u dansku ići će sasvim nov tim – poručio je Vuković.
 Nenad Vučković je objasnio da je dobro razmislio o povlačenju iz reprezentacije i da odluku nije doneo preko noći.
 -Ipak, ovo nije definitivan pozdrav sa nacionalnim timom, ne znači da se neću vratiti. U ovom trenutku ne mogu da pružim maksimum, nije u redu da zauzimam mesto – izjavio je Vučković i dodao da neće igrati sledeće godine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.
 -Ako budem potreban u budućnosti, a procenim da mogu da dam maksimum, vratiću se. Na EP u Beogradu prošle godine imali smo padove koji nisu bili primetni zbog podrške publike. Smatram da smo u španiji protiv Poljaka i Slovenaca igrali 50 minuta dobar rukomet, ali utakmica se igra 60 minuta. Ovakve situacije su za duboku analizu – rekao je Vučković.
 Jedan od najboljih u srpskom timu, golman Darko Stanić, kazao je da odluka o napuštanju reprezentacije nije definitivna.
 -Svakako ću biti tu u kvalifikacijama za EP, to je posao koji smo započeli. Ja i ostali stariji igrači smatramo da igru treba prepustiti mlađima, Vujinu, šešumu, Nenadiću. Oni se oslanjaju na nas, ne daju maksimum, nisu se pokazali kao vođe i ne preduzimaju inicijativu. Novi golman koji bi došao u reprezentaciju gledao bi na to kao da je moja zamena, a ne moja konkurencija. Takav stav trebalo bi da se promeni tako što bi mi stariji otišli iz reprezentacije i ostavili mladima da se razvijaju – poručio je Stanić.
 
Povezana vest:  Srbija se plasirala na SP u Švedskoj