igor butulija kzn sep 2011 (1)

Butulija: Marjanović želi da uništi Crvenu zvezdu

Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija optužio je danas predsednika Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimira Marjanovića da oduzimanjem bodova želi da uništi klub iz Ljutice Bogdana. 
-Marjanović se stavio iznad svih rukometnih institucija. Naš sport vodi čovek koji oduzimanjem bodova želi da uništi rukometni klub Crvena zvezda – rekao je Butulija na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Butulija je istakao da će se povodom toga obratiti Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu pravde, Olimpijskom komitetu Srbije, predsedniku Vlade Ivici Dačhicu i Sportskom savezu Srbije. 
-Pred kraj prvenstva, zbog dugovanja prema igračima, oduzeta su nam četiri boda, a mi nismo imali pravo da iznesemo argumente. Marjanović se stavio mimo svih propisa i na sva usta priča kako ćemo ispasti iz lige. Ja kao predsednik kluba to neću dozvoliti i boriću se do kraja – rekao je on. 
-Sramota je da se ovakvim klubom igraju pojedinci – dodao je bivši trener Crvene zvezde. 
Butulija je dodao da će pred sudom argumentima tražiti pravdu za svoj klub i da će prihvatiti svaku odluku. 
-Ispada da su jedino nama oduzeti bodovi zbog dugovanja. Sve ćemo detaljno objasniti institucijama. U RŠ vlada mrak, na funkcijama nema nijedne legende, niti jednog rukometnog stručnjaka koji je u prošlosti uspešno obavljao posao u Savezu – rekao je bivši reprezentativac. 
Butulija je istakao da klub ne beži od dugovanja prema igračima i da nikada neće raditi na njihovu štetu, ali da neki igrači koji su štrajkovali, a u međuvremenu „pušili džoint i bili do kasno na žurkama“ žele da im se isplati pun iznos ugovora. 
Povodom lošeg rezultata reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji i eliminacije u osmini finala od Španije, Butulija je rekao da je dužan da se izbori za istinu o srpskom rukometu. 
-Stvorili su lažnu farsu da je podmlađena reprezentacija, a 90 odsto igrača je osvojilo medalju na EP u Beogradu. Klubovi se gase, za dve, tri godine srpski rukomet će nestati. Ako treba da se ugasi neka nam kažu, ali ja ne želim to da dozvolim – poručio je Butulija. 

Povezana vest:  Andrea Lekić: Moramo se boriti za svaku loptu