MINI RUKOMET

Zbog mini rukometa 5.000 dece počelo da trenira

Procenjuje se da je oko 5.000 dece počelo je da se bavi rukometom zahvaljujući projektu „Mini rukomet – rukomet u škole“, koji zajednički realizuju Rukometni savez Srbije I Evropska rukometna federacija (EHF). Koordinator Rukometnog saveza Srbije za mini rukomet Milan Petronijević izjavio je danas agenciji Beta da je od 2009. oko 13.000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola učestvovalo u ovom projektu. 
-Reakcije na mini rukomet su više nego pozitivne, jer izaziva visoku emocionalnost kod dece i u velikoj meri zadovoljava njihovu prirodnu potrebu za kretanjem i nadigravanjem – rekao je Petronijević koji je predavač EHF-a i Svetske rukometne federacije (IHF). 
On je objasnio da se „promotivne aktivnosti vezuju za školski kalendar“, pa su tako i 2013. godine počele kada i drugo polugodište. 
-Projekat uključuje promotivne časove mini rukometa, organizaciju turnira, formiranje školskih ekipa, promociju lokalnih rukometnih klubova, kao i organizovane odlaske na utakmice – rekao je Petronijević. 
U narednim nedeljama promocija mini rukometa održaće se u beogradskim osnovnim školama „Siniša Nikolajević“, „14 oktobar“, „Dragojlo Dudić“ i „Mihajlo Petrović Alas“.  Rukometni savez Srbije pokrenuo je 2009. projekat „Mini rukomet – rukomet u škole“, a ugovor sa EHF-om potpisan je 2010. godine. Projekat podržava Ministarstvo omladine i sporta, kao i veliki broj lokalnih samouprava. 

Povezana vest:  Određeni parovi četvrtfinala Kupa Srbije za rukometašice