partizan porto 8 avg 2012 (5)

Blagojević: Ispunili smo cilj u Ligi šampiona

Generalni direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević rekao je danas da je njegova ekipa ove sezone ispunila cilj u Ligi šampiona, ali da će u poslednjoj utakmici pred svojim navijačima sa Hamburgom pokušati da ostavi što bolji utisak i osvoji još neki bod u elitnom takmičenju.
-Ušli smo u poslednji mesec grupne faze, odužilo se i mi smo na ivici snaga, fizičkih i finansijskih. Ali, želimo na pravi način da se oprostimo od takmičenja, da ostavimo što bolji utisak u poslednjem meču pred našim navijačima i osvojimo još neki bod – rekao je Blagojević na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Rukometaši Partizana u subotu od 19 sati u Nišu igraju protiv Hamburga, utakmicu devetog kola Grupe A u Ligi šampiona. Crno-beli su zabeležili jednu pobedu, a Blagojević je zadovoljan učinkom mlade ekipe. 
-Veoma sam zadovoljan pošto smo napravili pomak u odnosu na prošlu sezonu, koji se ne meri samo osvajanjem bodova već igrom i naporom koji smo uložili. Igrali smo borbeno, možda smo mogli da osvojimo dvostruko više bodova, ali nećemo da žalimo, ispunili smo cilj – rekao je on. 
Blagojević je rekao da je Hamburg tim sa najvećim budžetom u Bundes ligi, sastavljen od kvalitetnih igrača i najveći favorit za osvajanje Lige šampiona. Nemački tim nalazi se na trećem mestu na tabeli, ostvario je pet pobeda i zabeležio dva remija i poraz. 
Generalni direktor crno-belih istakao je da su za mlade igrače Partizana zainteresovani mnogobrojni strani klubovi, ali da će do leta tim ostati na okupu. 
-U utakmicu ulazimo osokoljeni dobrom igrom i dobrim zdravstvenim biltenom. To su najbolji igrači i ne bih ih menjao za igrače Hamburga. Mladi su najveći dobitnici učešća u Ligi šampiona jer tako stiču iskustvo. Ako neko od njih na leto dobije izuzetnu ponudu može da ide – rekao je on. 
-Mi nismo ni Kil ni Barselona da možemo da kupujemo igrače, niti želimo to da radimo. Cene nas i ostali strani klubovi i čude se kako uspevamo da putujemo i igramo sa virtuelnim budžetom. Ali, preguraćemo i to – dodao je Blagojević. 
Trener Partizana Aleksandar Brković rekao je da će njegova ekipa tokom utakmice pokušati što duže da bude izjednačena sa Hamburgom.
-Jedva čekamo utakmice u Ligi šampiona. Pokušaćemo da se nadigravamo i što duže budemo u egalu sa Hamburgom. Moramo da napravimo što manje grešaka i prikažemo dobru igru. Njihov tim sastavljen je od velikog broja vrhunskih igrača – rekao je Brković. 
Golman Partizana Dejan Vasić rekao je da njegova ekipa u svakoj utakmici ide na pobedu. 
-Imamo šansu za prolaz u drugu fazu ako ostvarimo obe pobede do kraja i ako se poklope rezultati drugih utakmica. Svaka utakmica je za nas izazov i u svaku ulazimo da pobedimo – rekao je on. 
U timu Partizana neće biti kapitena Nenada Maksića, a ostali igrači su spremni za utakmicu. 
Karte za utakmicu deliće se sutra od 10 do 18 sati na blagajnama dvorane Čair, kao i na dan utakmice od 10 sati. Iz kluba su upozorili da iz bezbednosnih razloga, nijedan navijač neće moći da uđe u halu bez ulaznice. 

Povezana vest:  TIGRICE MAKSIMALNO PROTIV KNEGINJA