KVALIFIKACIJE ZA EP

Handball_the_ballRukometašice Srbije izgubile od Španije

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Zaječaru od Španije sa 21:20 (12:10) u trećem kolu Pete grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Crvena furija“ ostala je na prvom mestu u grupi sa maksimalnim učinkom i šest bodova, dok je Srbija druga sa dva boda manje.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rukometašice Srbije večeras protiv Kine žele pobedu

Rukometašice Srbije pružile su veoma jak otpor vicešampionkama Evrope, koje su se ipak bolje snašle u neizvesnoj završnici.

Srbija je u uvodnim minutima meča povela sa 2:1, ali su gošće veoma brzo napravile rezultatski preokret i čuvale vođstvo od dva gola do kraja poluvremena.

Domaća reprezentacija se od 40. minuta rezultatski vratila u meč, a u 51. minutu čak povela sa 18:17.

Povezana vest:  Deset srpskih igrača za F4 EHF Lige šampiona

Rukometašice Španije su naredna tri pogotka postigle iz sedmeraca, ali je dva minuta pre kraja meča, golom Dragane Cvijić, takođe šutem posle najstrože kazne, Srbija izjednačila na 20:20.

Gošće su u nastavku ipak povele sa 21:20, što se ispostavilo dovoljnim za pobedu, jer Srbija u poslednjih minut i po nije iskoristila to što je imala igračicu više na terenu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ilić: Večerašnji meč je služio za opuštanje i odmor

Najefikasnija u domaćoj selekciji bila je Katarina Krpež, dok je kod gošći najviše golova, osam, postigla Karmen Martin.

U četvrtom kolu kvalifikacija, koje se igra već u nedelju, ponovo se sastaju Srbija i Španija, a meč se igra u mestu Estelja Navara.