Sasa Boskovic selektor zenske reprezentacije

Bošković: Sad nas više respektuju – hoćemo medalju na SP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da će njegove izabranice pokušati da u decembru na Svetskom prvenstvu u Beogradu odu korak dalje nego na Evropskom i osvoje medalju.
-Skupili smo se posle tri meseca sa željom da nastavimo tamo gde smo stali na Evropskom prvenstvu. Naš cilj je da u decembru osvojimo medalju, a da bismo to ostvarili moramo češće da se okupljamo i uigravamo. Ovo je početak priprema za to takmičenje i nadam se da ćemo ih dobro iskoristiti – rekao je Bošković na konferenciji za medije uoči prijateljskih utakmica sa Makedonijom u okviru EHF nedelje.
Bošković je dodao da do medalje na prvenstvu sveta neće biti nimalo lako doći, jer posle odličnih igara na prvenstvu Evrope i plasmana u polufinale sada svi sa više respekta gledaju selekciju Srbije.
-Sada svi traže više od nas. Svesni smo da rezultati neće sami doći i da moramo mnogo više da radimo. Imamo zacrtani cilj, neće nam biti lako, ali sve što se nađe na tom putu moraćemo da pređemo – poručio je on.
Selektor je naglasio da će predstojeću nedelju iskoristiti za rad na taktici, jer su nacionalna prvenstva u toku i igračice su umorne.
Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Dragica Đurić navela je da od završetka šampionata Evrope svi imaju samo jedan cilj – medalju na Svetskom prvenstvu.
-Od onog trenutka kada se završilo EP, ljudi iz RŠ-a imaju samo jednu stvar na umu, a to je kako da u decembru osvojimo medalju. Sve što ćemo raditi u narednom periodu vezano je za taj cil. Moto koji će nas voditi je red, rad i disciplina – istakla je Đurićeva.
Jedna od najboljih srpskih rukometašica Sanja Damnjanović istakla je da će mečevi sa Makedonijom biti odličan test za tim.
-Lepa sećanja me vežu za Evropsko prvenstvo, ali i žal što nismo uzeli medalju. Ko zna zašto je to dobro? Sreća pa ćemo biti domaćini i Svetskog šampionata. Svaka utakmica nam znači, imamo više vremena u odnosu na ostale reprezentacije, jer ne igramo kvalifikacije i trudićemo se da to na najbolji način iskoristimo – istakla je Damnjanovićeva.
Srbija će protiv Makedonije igrati u Kragujevcu 21. i 23. marta.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Karabatić: Bila bi šteta da ne zaigram u Areni