zvezda vojvodina

RSS: Odluka o domaćinu Kupa posle konsultacija

Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je danas da su u toku konsultacije sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), Ministarstvom omladine i sporta i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju oko definitivnog mesta odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije za muškarce.
-Obaveštavamo javnost da smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u kancelariji EHF-a kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i kancelariji za Kosovo i Metohiju i da ćemo odluku o mestu odigravanja finalnog turnira Kupa doneti nakon konsultacija i sednice Upravnog odbora RSS. O donetoj odluci ćemo obavestiti kako EHF, tako i klubove učesnike završnice Kupa“, navodi se u saopštenju RSS.
EHF je ranije danas upozorio RSS da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom potoku neophodna dozvola kosovskog saveza.
-Želimo da naglasimo tačku 10.3, gde je jasno rečeno da mečevi van granica fedracije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije i sa odobrenjem Evropske federacije. Zbog toga vas molimo da ili dobijete saglasnost kosovskog saveza ili da finale Kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije – piše u saopštenju EHF-a.
EHF je naglasio da je kosovski savez pridruženi član, što automatski obavezuje sve strane da poštuju pravila. Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan – Crvenka i Vojvodina – Zaječar.

Povezana vest:  Francuska u finalu, Danska zauzela peto mesto