pkb kolubara 1

RSS: Nema razloga za obraćanje kosovskom savezu

Rukometni savez Srbije (RSS) poručio je danas u pismu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) da nema razloga da se obraća kosovskom savezu i istakao da je cilj organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom potoku promocija ovog sporta, a ne provokacija.
-RSS od Rukometne federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala Kupa Srbije. Smatramo, da s obzirom da se oni nama nisu obratili, nema razloga da se mi njima obraćamo. RSS ne želi da bude deo problema, već deo rešenja. Kao i uvek uradićemo sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i RSS i EHF, a u saradnji sa vama, ovaj nazovi problem reši na zadovoljstvo svih – navodi se u pismu. 
RSS je podsetio da Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, ni Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Kosovo u EHF ima status pridruženog člana.
-Želja naše takmičarske komisije, koja je i donela odluku o mestu odigravanja finala Kupa Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova – ističe se u pismu.
RSS je podsetio i da su izgrađene dve sportske dvorane, a to je finansirala vlada Srbije.
EHF je prethodno upozorio RŠ da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom potoku neophodna dozvola kosovskog saveza. Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan – Crvenka i Vojvodina – Zaječar.

Povezana vest:  Partizan i Vojvodina u regionalnoj ligi Južni tok