Handball the ball

Lazić: Pismo EHF-a je politički motivisano

Generalni sekretar Rukometnog saveza Kosova i Metohije (RSKiM) Siniša Lazić rekao je danas da će ta organizacija uraditi sve da se turnir Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku i dodao da je stav Evropske rukometne federacije (EHF) politički motivisan.
-Uložićemo ogromne napore da se finalni turnir rukometnog kupa održi u Zubinom Potoku. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima RŠ i sa predstavnicima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekujemo pozitivan odgovor i nadamo se da će nas država Srbija podržati u nameri da finalni turnir bude odigran na Kosovu i Metohiji – rekao je Lazić.
On je naveo da je pismo EHF-a politički motivisano, da ga on ne prepoznaje kao sportsko i da ono predstavlja problem ne samo za rukomet, već za celokupni sport na Kosovu i Metohiji. Lazić je kazao da je u minulom periodu uz pomoć države Srbije u pokrajini sagrađeno mnoštvo novih sportskih objekata i terena i da je sport na Kosovu i Metohiji omasovljen.
On je podsetio da su nakon 1999. godine sportisti ostali bukvalno na ulici i da oni ne žele sada da se sav njihov trud i rad od tada baci u vodu.
-I ne želimo da nas sportiste neko stavlja i uvlači u političke price i dešavanja – dodao je Lazić.
Čelnici EHF obavestili su Rukometni savez Srbije (RŠ) da finalni turnir rukometnog kupa ne može da se odigra u Zubin Potoku, jer na Kosovo gledaju kao na drugi zavez koji je pridruženi član od 2004 godine. On je ponovio da će predstavnici RSKiM biti istrajni u nameri da se finalni turnir rukometnog kupa održi kao što je i predviđeno u Zubinom Potoku, dakle na Kosovu i Metohiji. U Zubinom Potoku bi 18. i 19. maja u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije za rukometaše trebalo bi da se sastanu Zaječar – Vojvodina i Crvenka – Partizan. 

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Hrvatska pobedila Poljsku i izborila plasman u polufinale, Švedska bolja od Francusk