Kosutnjak Ministarka Maric na Festivalu mini rukometaFESTIVAL MINI RUKOMETA pod motom „FERPLEJ JE POBEDA“

Pod geslom „FERPLEJ JE POBEDA“ Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, organizovao je po peti put manifestaciju „FESTIVAL MINI RUKOMETA“ u Domu sportova.
Manifestaciji je prisustvovala ministarka omladine i sporta prof.dr Alisa Marić, koja je podsetila na značaj tolerancija i fer-pleja u životu i sportu:
– Veoma sam zadovoljna kada vidim da se sve više dece priključuju i prepoznaje značaj naše velike akcije pod sloganom „Fer-plej“ je pobeda. Mi smo je pokrenuli, ali će njen pravi uspeh biti tek ako je vi, i vaši vršnjaci širom Srbije, na svim sportskim terenima, školama, terenima budete, prihvatili i nastavili- poručila je ministarka.
Mališani, budući rukometni šampioni, u fer-plej majicama demonstrirali su ministraki svoje veštine sa loptom i uručili joj diplomu za promociju mini – rukometa.
Svake godine na Festivalu učestvuje više od 300 dece osnovnoškolskog uzrasta iz gradova sa teritorije čitave Srbije. Program Festivala se realizuje u četiri hale, i obuhvata različite sportsko – zabavno –animacione sadržaje.
Pored 12 utakmica mini rukometa, koje su održane u centralnoj hali, u još dve sale organizovana su „dešavanja“ animaciono-rekreativnog karaktera, dok u „sali četiri“ saradnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS realizovali motoričko testiranje svih učesnika Festivala „Eurofit“ baterijom testova.
Projekat „MINI RUKOMET“ su , pored Zavoda za sport i medicinu sporta, podržali Evropska rukometna federacija, Rukometnog saveza Srbije, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

Povezana vest:  Srpski rukometaši peti na rang listi EHF