finale prskalice

EHF nagradio RSS za organizaciju dva prvenstva Evrope

Evropska rukometna federacija (EHF) nagradila je danas Rukometni savez Srbije (RSS) za vrhunsku organizaciju prvenstva Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.
RSS je prošle godine u januaru bio domaćin Evropskog prvenstva za muškarce i šampionata Starog kontitnenta za žene u decembru, što je dodatno doprinelo da EHF nagradi Savez.
-Prošla godina bila je zaista uspešna za naš Savez, bili smo ogranizatori dva najveća evropska događaja i zaista nam je drago što je EHF to prepoznao i nagradio nas kao vrhunske organizatore i domaćine prestižnih takmičenja. Priznanje je svakako znak da smo na pravom putu, nastavićemo u istom smeru da napredujemo i usavršavamo se, kao i da svako sledeće takmičenje koje budemo organizovali bude još bolje“, rekao je generalni sekretar RSS – rekao je Božidar Đurković.
On je istakao da je Srbija pokazala da može da se nosi sa najvećim i ekonomski najjačim država, jer je od ukupno 38 država, koje su bile organizatori velikih takmičenja u rukometu prethodnih godina, samo njih 14 imalo je priliku da to uradi više od tri puta.
Rukometni savez Srbije produžio je ugovor sa EHF-om u vezi Smart programa o nastavku saradnje na projektu „Mini rukomet, rukomet u školama“, koji je podržalo i Ministarstvo omladine i sporta.

Povezana vest:  Goluža: Drago mi je da Džoli prati rukomet