srbija danska slavlje

Vranješ: Imamo dobre šanse protiv Rusije i BiH

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Vranješ rekao je danas da je ponosan što je došao na to mesto i da misli da njegova ekipa ima dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.
-Ponosan sam što sam ovde i što imam priliku da doprinesemreprezentaciji Srbije u dve preostale utakmice sa selekcijam Rusije u  gostima, i Bosnom i Hercegovinom u Nišu. Mislim da imamo dobre šanse da dobijemo, zato sam i prihvatio ovaj posao – rekao je Vranješ na konferenciji za novinare u Kovilovu.
Srbija će gostovati Rusiji 12. juna, dok će četiri dana kasnije igrati protiv Bosne i Hercegovine, u poslednje dve utakmice Grupe sedam kvalifikacija. „Orlovi“ su treći na tabeli sa pet bodova, iza Rusije i Austrije, dok je Bosna četvrta.
Vranješ je kazao da misli da njegovi igrači mogu da ostvare cilj I plasiraju se na kontinentalni šampionat.
-Vidim mogućnost za pobedu u obe utakmice, mislim da su igrači spremni, imaćemo dva, tri treninga da se spremimo i da se maksimalno posvetimo utakmicama koje nas očekuju. Bavim se detaljima, zato sam izabrao ove igrače, jer mislim da oni mogu da postignu najbolje – kazao je novi selektor „orlova“. 
Kapiten reprezentacije Momir Ilić rekao je da sve zavisi od njega I njegovih saigrača, koji imaju sve u svojim rukama.
-Okupili smo se da iz dve preostale utakmice izvučemo maksimum. Od nas zavisi i sve je u našim rukama, a igrači su spremni da daju sve od sebe. Želimo da igramo u Danskoj i potrudićemo se da to I ostvarimo. Trenutno razmišlajmo o Rusiji i koncentrisani smo na tu utakmicu, daćemo sve od sebe i sa novim trenerom želimo mnogo vise da postignemo – rekao je Ilić.
Evropsko prvenstvo u Danskoj igraće se od 14. do 26. januara sledeće godine.

Povezana vest:  Crna Gora sutra protiv Poljske