ministarka_samardzic_markovicEP RUKOMET

Samardžić Marković: EP će doneti popularnost i turiste

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je danas da očekuje da će naredno Evropsko prvenstvo u rukometu 2012. godine doneti popularnost rukometu, ali i dovesti turiste u Srbiju.

-Želim da Srbija uspešno organizuje rukometno Evropsko prvenstvo 2012. godine. Moj najvažniji razlog je sport, jer želim da dečaci i devojčice sto više budu aktivni u rukometu i da ovo donese ne samo dobre rezultate već i još veću popularizaciju rukometa – rekla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  LINC, Grupa B EP, Prvi poraz Orlova

Ona je dodala da bi Evropsko prvenstvo moglo da dovede u Srbiju i mnogo turista.

-Oni će na kraju krajeva jednu lošu sliku o Srbiji, predrasudu, svakako promeniti, nakon što nas posete – rekla je Samardžić Marković.

Ministarka omladine i sporta naglasila je da očekuje da će Evropsko prvenstvo u Srbiji biti profitabilno kao i ranija rukometna takmičenja.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije izgubili od Rumuna

-Na primer, na Evropskom prvenstvu u Austriji, u Inzbruk je za vreme takmičenja po grupama svakog dana dolazilo oko 6.000 Nemaca na mečeve. Nadam se da će doći puno turista, da će videti naše kulturne sadržaje i malo posetiti naše prodavnice. Nadam se i da će naša privreda naći prostor da se ovde reklamira – rekla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  Punim gasom na Zvezdu

U Beogradu je danas održan žreb za kvalifkacione grupe za Evropsko prvenstvo 2012. godine.