boskovic kzn vrnjacka banja 28 novBošković: Zadovoljan sam igrom, medalja nam je cilj

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas posle pobede nad
Švajcarskom u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da je zadovoljan igrom svojih izabranica i istakao osvajanje medalje kao cilj na prvenstvu.
-Zadovoljan sam utakmicom. Imamo zaista dobar tim, i sve devojke su igrale dobro večeras. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo pokazali da možemo mnogo, a ove godine cilj nam je medalja. Nema reprezentacije na svetu koju moje devojke ne mogu da pobede – rekao je Bošković.
Srbija je večeras u Vrnjačkoj Banji sa 32:21 pobedila Švajcarsku u prvom kolu kvalifikacija Grupe pet za EP u Mađarskoj i Hrvatskoj.
Bošković je dodao da protiv Slovenije u drugom kolu očekuje „tvrdu utakmicu“, kao i pobedu svojih igračica.
Srpska rukometašica Jelena Živković ocenila je da je Švajcarska u drugom poluvremenu duela u Vrnjačkoj Banji igrala bolje.
-Drugo poluvreme odigrale su bolje, za razliku od prvog dela. Malo smo se opustile, ali smo ostvarile cilj. Idemo dalje, u Sloveniju, na pobedu – kazala je Živkovićeva.
Selektor reprezentacije Švajcarske Jesper Holmris kazao je da su njegove izabranice pružile svoj maksimum u duelu sa Srbijom, ali da nisu imale odgovor na odličnu igru domaće selekcije.
-Moje devojke su se trudile, ali igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu i nismo uspeli da se suprtostavimo na pravi način – kazao je Holmris.
Srbija će 27. oktobra gostovati Sloveniji u drugom kolu kvalifikacija za kontinentalno prvenstvo.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Sudija uhapšen zbog seksualnog skandala