skupstina rssSkupština RSS-a posvećena SP 2013

Na svečanoj sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije, u hotelu Hyatt iznet je plan aktivnosti Saveza za 2014. godinu, kao i svi segmenti organizacije Svetskog prvenstva u rukometu za žene 2013, koje se od 6. do 22. decembra održati u Srbiji, u četiri grada, Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu.
-Od 2008. godine Savez je izabrao put ka Evropi i svetu, kako bismo napredovali, razmenili iskustva sa drugima i dobili pristup vrhunskom rezultatu“, rekao je Velimir Marjanović, predsednik Saveza, i dodao „Na Evropskom prvenstvu za muškarce 2012, utakmicu između selekcije Srbije i Hrvatske pratilo je više od 3. 300.000 gledalaca, dok smo na EP za žene u decembru oborili još jedan rekord, utakmicu između Srbije i Crne Gore pratilo je više od 13.000 ljudi, što je najveći broj posetilaca koji je ikada zabeležen na EP za žene“, rekao je predsednik Velimir Marjanović. On se osvrnuo i na prethodne godine rada Saveza, i napomenuo da će Rukometni savez Srbije i ubuduće stremiti ka velikim rezultatima, „Programska ideja za 2014. godinu je rukomet – obrazovanje i kultura – najavio je Marjanović.
Božidar Đurković, generalni sekretar RSS i generalni menadžer predstojećeg SP, prezentovao je članovima Skupštine aktivnosti koje su do sada odrađene za SP, kao i šta je sve preostalo.
-Što se tiče predstojećeg Svetskog prvenstva u rukometu za žene, u svakodnevnim smo prepiskama i komunikaciji sa ljudima iz IHF-a kako bismo što bolje organizovali SP. Svakako, prethodna iskustva sa organizovanja dva velika EP mnogo nam znače, kao i pohvale EHF-a, prema čijim smo ocenama dobili titulu najboljeg organizatora Evropskih prvenstava još od 1992. Godine – istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a.
Na Skupštini su izneti svi segmenti rada i organizacije Svetskog prvenstva u rukometu za žene, kao i finansijski i organizacioni izveštaji. Skupštini Rukometnog saveza Srbije prisustvovalo je 57 delegata.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Metaloplastika ubedljiva, Zvezda i Partizan solidni