aleksandar radovanovic partizan seha

Ilić: Pokušaćemo da pariramo Vardaru

Rukometaš Partizana Vanja Ilić rekao je danas da je Vardar jedna od najjačih ekipa u regionalnoj ligi, ali da će njegov mladi tim u predstojećoj utakmici pokušati da joj parira. 
-Suludo je pričati o Vardaru, to je jedna od najjačih ekipa u regionalnoj ligi. Želimo da prikažemo što bolju igru. Na utakmici protiv Vojvodine, u prošlom kolu, naša ekipa je pokazala da ima karakter, a to ćemo pokušati da prikažemo i protiv Vardara – rekao je Ilić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana. 
Rukometaši Partizana sutra od 18 časova na Banjici igraju protiv skopskog Vardara utakmicu 11. kola regionalne lige. Crno-beli su poslednji na tabeli s jednom pobedom iz devet utakmica, a Vardar je u devet utakmica zabeležio šest pobeda, remi i dva poraza i nalazi se na trećem mestu. 
-Daćemo sve od sebe. Naši mladi igrači više nisu tako mladi, pošto igraju u prvom timu već četiri, pet meseci. Daćemo sve od sebe – rekao je pivotmen Milan Rašić. 
Rukometni klub Partizan i ovog meseca učestvuje u akciji podizanja svesti protiv teških bolesti. Crno-beli su se priključili kampanji za borbu protiv raka prostate „Movembar“ i puštaće brkove do utakmice s Vardarom. 
Prošlog meseca učestvovali su u kampanji za borbu protiv raka dojke, kada su tokom utakmica na patikama nosili roze pertle. Govoreći o utakmici s Vardarom, generalni direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je da će taj duel biti dobra provera za njegove igrače i ponovio da je cilj ekipe da spremno dočeka takmičenje u domaćem šampionatu. 
-To će biti prilika da pokažemo šta znamo. Nadam se da ćemo uz njihovo opuštanje i našu dobru igru pokušati da im pariramo. Mi u regionalnoj ligi ne možemo da izgubimo, već da dobijemo na iskustvu i da mladi igrači shvate da kroz dobar rad mogu da budu ravnopravni sa svim protivnicima. Naš cilj je da se dobro spremimo za učešće u prvenstvu, kada se u aprilu budemo priključili domaćim ekipama – rekao je on. 
Rukometaši Partizana generacija 1995. godišta, 1997. i 1998. godišta su prošle nedelje osvojili prvenstvo Beograda. Ekipa 1995. godište je u odlučujućoj utakmici pobedila Voždovac, ekipa 1997. godišta pobedila je Crvenu zvezdu, a tim sastavljen od igrača 1998. godišta ekipu Voždovca. 
-To je jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba, mlađe kategorije su uzele tri od moguće četiri titule. Oni su pokazali da su budućnost kluba – rekao je Blagojević. 
Rukometni klub Partizan i Rukometni savez Srbije će 1. decembra na Banjici napraviti simulaciju Svetskog prvenstva, a utakmice će igrati deca do 10 godina. 
-To smo prvi put uradili 2007. godine, želimo da deca do 10 godina pokažu da su veliki majstori ove igre. Nosiće dresove u bojama reprezentacija učesnica. U poslednjih šest puta, dva puta smo na simulacijama ‘pogodili’ finalist – rekao je Blagojević. 

Povezana vest:  Kako rukometašice Srbije mogu do polufinala SP?