rukomet-banjicaSvetsko prvenstvo promovisano na Banjici

Rukometni savez Srbije zajedno sa Rukometnim savezom Beograda u sportskom centru „Banjica“ na Voždovcu organizovao je promociju Svetskog prvenstva u rukometu za žene za učesnike Dečije rukometne lige Beograda, a gosti su bili korisnici Ustanove za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“.
Nakon što su izveli koreografiju uz himnu „Moja Sremčica“, RSS je poklonio svakom korisniku Ustanove „Sremčica“ po rukometnu loptu, kao uspomenu na druženje.
„Deca su bila deo ovog događaja u cilju prevencije socijalne izolacije i stvaranju uslova za potpunu inkluziju u sve segmente društva. Mi u ustanovi negujemo sportki duh, pa je tako i ovaj događaj prilika da deca iz šire zajednice uvaže razliku, jer razlika među nama stvara novu vrednost“, rekla je Milka Milovanaović – Minić, direktorka Ustanove za decu i mlade „Sremčica“.
„Veliko je zadovoljstvo organizovati ovakvzu matifestaciju koja je pored promocije Svetskog prvenstva u rukometu za žene, imala i svoj humanitarni deo, koji se odnosi na saradnju RSS i Ustanove za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“. Nadam se da je ovo prvi korak ka našoj saradnji, a koja će se manifestovati gostovanjem dece u Areni na utakmici“ , istakao je Zoran Lazarević, stručni saradnik RSS-a.
“Rukometni savez Srbije ugostiće štićenike Ustanove za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“ na jednoj utakmici reprezentacije Srbije u Kombank Areni. Verujemo da ce deca uživati i navijati za naše devojke. Ovim malim humanim gestom RSS je želeo da izmami osmehe na licima dece i da bar na jedan dan budu deo rukometne fantazije “ rekla je Biljana Đokić, ticketing manager Rukometnog saveza Srbije.
Korisnici Ustanove „Sremčica“ zajedno sa najmlađim rukometašima i rukometašicama imala su priliku da se druže sa proslavljenim rukometnim reprezentativkama, Svetlanom Kitić, Tanjom Medved i Stanom Vuković, da se slikaju sa maskotom prvenstva, orlicom Mašom, kao i da uživaju u majstorijama profesionalnog šminkera. Kao poklon od Saveza, deca iz Ustanove „Sremčica“ dobila su tortu u obliku rukometnog terena.
U SC „Banjica“ u periodu od 10 do 18 sati organizovana je prodaja ulaznica za Svetsko prvenstvo u rukometu za žene. Rukometni savez Srbije u saradnji sa Svetskom rukometnom federacijom (IHF) odobrio je svim registrovanim klubovima pravo na 50 odsto popusta na cene dnevnih ulaznica, a ulaznice su mogle da se kupe na štandu Rukometnog saveza na ulasku u SC “Banjica“.

Povezana vest:  Srbija pobedila Alžir i čeka ishod poslednjeg meča