velimir marjanovic predsednik rss

Marjanović: Očekujemo medalju na SP za rukometašice

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović istakao je danas da su srpske rukometašice spremne da na predstojećem Svetskom prvenstvu naprave korak više u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo Evrope, kada su osvojile četvrto mesto.
-Srbija ima sve preduslove da uđe u anale ovog sporta. Optmista sam i verujem da će devojke na terenu učiniti sve što mogu, što mi od njih ustvari i očekujemo i da će to biti dovoljno da dođemo do medalje – rekao je Marjanović na konferenciji za medije u hotelu Balkan posle potpisivanja ugovora o sponzorstvu između RŠ i kompanije „Lasta“.
Ugovor su potpisali generalni sekretar RŠ Božidar Đurković i generalni direktor „Laste“ Velibor Sovrovović, a na konferenciji za medije bio je i odlazeći predsednik Vaterpolo saveza Srbije i predsednik Nadzornog odbora „Laste“ Zoran Babić .
-Ne radujem se što Babić više nije na čelu Vaterpolo saveza srbije, ali podržavam taj ‘mejn strim’ u našem društvu – dodao je Marjanović.
Šampionat sveta održaće se od 6. do 22. decembra u Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu, a rukometašice Srbije igraće u B grupi u Nišu zajedno sa Danskom, Brazilom, Japanom, Kinom i Alžirom.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije osvojile turnir u Hebu, poslednjoj proveri pred EP