SASE BOSKOVICA I LIN JORUM SULAND

Bošković: Predstojeće SP najjače do sada

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je danas da je predstojeće Svetsko prvenstvo u Srbiji jedno od najjačih do sada. 
-Svi u ekipi su raspoloženi, devojke su spremne i jedva čekamo otvaranje Prvenstva i prvi duel sa Japanom. Očekuje nas teško prvenstvo, mislim da je ovo jedno od najjačih do sada. Iako nema Rusije i Švedske, mislim da je do sada najveća konkurencija – rekao je Bošković na konferenciji za novinare. 
Svetsko prvenstvo održaće se od 6. do 22. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Nišu. Takmičenje počinje sutra, utakmicom između Srbije i Japana od 18 sati u Nišu. 
-Većina devojaka će prvi put igati protiv Japana. One su jako zanimljiva reprezentacija, niske su i brze. Očekujemo zonu 3:2:1 ili 3:3 i za to se spremamo. Mislim da smo kvalitetniji, ali moramo dati sve od sebe ako želimo da startujemo pobedom – rekao je Bošković.
Bošković će sutra u 10 sati na tehničkom sastanku odrediti 16 rukometašica koje će igrati protiv Japana. Reprezentativka Srbije Ivana Milošević rekla je da će njena ekipa dati sve od sebe, pošto želi da postigne dobar rezultat na takmičenju. 
-Biće teško. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, da ćemo se boriti za svaku loptu, jer samo tako možemo doći do velikog rezultata. Verujemo jedna drugoj, stručnom štabu i samo tako ćemo ostvariti naš cilj – rekla je Ivana Milošević. 
Reprezentativka Srbije Biljana Filipović izrazila je zadovoljstvo što će Srbija igrati utakmice u Nišu, „gradu rukometa“. 
-Ako je Pionir hram košarke, onda je Čair hram rukometa. Mi smo dale sve od sebe do sada, obavile sve što je potrebno. U ekipi je pozitivna energija pred duel sa Japanom. Trudićemo se da damo sve od sebe, da ne razočaramo – rekla je Filipović. 
Ceremonija otvaranje 21. Svetskog prvenstva za rukometašice održaće se sutra od 17.15 u hali Čair. Šampionat će otvoriti predsednik Svetske rukometne federacije Hasan Mustafa, a u ime domaćina obratiće se ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić. 
Pored Srbije i Japana u Grupi B igraju Danska, Brazil, Kina i Alžir.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije nagrađene sa 100.000 evra

U Grupi A u Beogradu takmičiće se Crna Gora, Holandija, Francuska, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska Republika. 
U Grupi C u Zrenjaninu igraju aktuelni svetski šampion Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina i Paragvaj. 
U Grupi D u Novom Sadu igraju Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija.