boskovic klupa

Saša Bošković: Zadovoljan sam pobedom

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da je zadovoljan pobedom nad Japanom na otvaranju Svetskog prvenstva i da nema šta da zameri svojim igračicama. 
-Stvarno smo se spremali za Japan, jako su nezgodan protivnik. U prvom poluvremenu smo izgubili dosta lopti. Zadovoljan sam pobedom. Nemam zamerki na moje devojke, možda samo na promašene zicere u prvom poluvremenu – rekao je Bošković. 
Srbija je danas u prvom meču na Svetskom prvenstvu pobedila Japan sa 28:26. 
-Nemojte zameriti devojkama. Menjao sam ih. Kada je bilo najpotrebnije našao sam pravu bekovsku postavu, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović I Jelena Živković i one su najbolje funkcionisale. Nemam zamerki na Kristinu Lišćević. I Jelena Popović je dobro odigrala, dobila je posekotinu, ali biće sve u redu – rekao je Bošković. 
Selektor Japana Masamiši Kurijama rekao je da njegov tim nije uspeo da parira višim domaćim igračicama. 
-Znali smo da igramo protiv jako dobre reprezentacije Srbije. Mi smo niska ekipa, što smo znali i pre duela, pa nismo uspeli da pariramo znatno višim domaćim igračicama. Verujem da će mo se plasirati u osminu finala – rekao je Kurijama. 
Kapiten Srbije Andrea Lekić rekal je da nije zadovoljna igrom u prvom poluvremenu, ali da je srećna zbog pobede. 
-Nismo zadovoljni prikazanom igrom u prvom poluvremenu. Verujte mi, jako je teško adaptirati se na njihov stil igre. Nama je ovo prva utakmica na Svetskom prvenstvu. Drago mi je što smo prelomili rezultat i na kraju pobedili. Srećan sam, jer smo uspele da ostvarimo prvu pobedu. Sada će sve biti lakše – rekla je Lekićeva. 
Srpkinja Sanja Damnjanović rekla je da je srećna zbog pobede i da je očekivala tešku utakmicu. 
-Očekivali smo tešku utakmicu. Znali smo da su Japanke brze, da imaju jako dobre finte. U prvom poluvremenu imali smo sjajnu podršku od Katarine Tomašević. U drugom delu, krenule smo bolje sa odbranom. Bila je tu i Jovana Risović, a i bolje smo igrale napad. Stvarno sam srećna zbog pobede. Idemo dalje – rekla je Damnjanovićeva.
Japanka Megumi Takahaši rekla je da je njen tim odigrao dobro prvo poluvreme, ali da to nije dovoljno da bi se pobedila Srbija. 
-Prvo poluvreme smo dobro odigrale, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo reprezentaciju Srbije. Za tako nešto, neophodno je bilo da svih 60 minuta igramo kao tih prvih 30. Čestitam selekciji Srbije na trijumfu – rekla je Takašijeva. 
Srbija sledeći meč igra u nedelju od 18.00 sa Alžirom. 

Povezana vest:  Obradović skratio spisak pred završne pripreme za Svetsko prvenstvo