boskovic klupaSP ŽENE 2013
Bošković: Zadovoljan sam

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je večeras da je očekivao „malo teži“ meč protiv Alžira, ali i da je zadovoljan igrom svoje ekipe.
-Očekivali smo možda malo težu utakmicu sa Alžirom. Počeli smo malo lošije, ali dosta smo jači od njih. Za dva dana imamo za rivala jako nezgodnu selekciju Brazila, a potom nam dolazi meč sa Danskom. Tako da su svi naši ciljevi, u ovom trenutku, usmereni na osminu finala, a posle toga da idemo što dalje – rekao je Bošković posle meča.
Rukometašice Srbije ubedljivo su danas savladale u Nišu selekciju Alžira sa 34:14 u drugom kolu Svetskog prvenstva. Izabranice Saše Boškovića su ovom pobedom obezbedile plasman u drugu fazu takmičenja, odnosno u osminu finala.
-Ovoga puta golmani su briljirali, u prvom poluvremenu je Kaća (Katarina Tomaševic) bila fenomenalna, u drugom mala (Jovana) Risovićeva. Lake golove smo davali iz kontre, Jelena Nišavić je odigrala odlično, tako da, dobro je, zadovoljan sam – kazao je Bošković.
Najefikasnija u redovima Srbije sa devet postignutih golova bila je Jelena Nišavić, koja je i proglašena za igračicu utakmice.
-Presrećna sam zbog ovog rezultata. Ovaj meč je bio dosta lakši nego prethodni protiv Japana. Pokazale smo da smo mnogo bolje spremne, da smo u boljoj formi i uz ovu divnu publiku očekujem da ćemo nastaviti pobednički niz – rekla je Nišavić.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije spremne za Hrvatsku: Verujemo u pobedu