poznarova-naidzinaviciusSP ŽENE 2013
Nemice rešile dilemu u prvom poluvremenu

Rukometašice Nemačke savladale su danas u Novom Sadu selekciju Češke sa 37:32 (17:13), u drugoj utakmici drugog kola D grupe prvenstva sveta, koje se održava u Srbiji.
Čehinje su samo u uvodnih 20 minuta bile ravnopravan protivnik, da bi Nemice u završnici prvog dela utakmice serijom brzih kontranapada uspele da se rezultatski odlepe i na odmor odu sa četiri gola viška.
Nemice, koje su bile favorit i uoči današnjeg meča, u drugom poluvremenu su rutinskom igrom sačuvale prednost, ne dozvolivši Čehinjama ni u jednom trenutku da ih ugroze.
Reprezentacija Nemačke ovom pobedom je obezbedila plasman u osminu finala svetskog prvenstva, baš kao što je to nešto ranije učinila i selekcija Mađarske, a u naredna dva kola znaće se sa koje pozicije u Grupi D ulaze u nokaut fazu takmičenja.
U pobedničkoj ekipi najefikasnija je bila Suzan Miler koja je postigla čak 11 golova, Kristine Bajer šest puta se upisala u strelce, a po pet golova dale su Ange Gečke i Laura Štajnbah. Kim Naidžinavičius je postigla četiri gola, Marlena Zap jedan manje, a po jedan gol su postigle Natali Ausburg, Ana Loerper i Ana Hubinger.
Strelci kod reprezentacije Češke bile su: Iveta Luzumova (9), Jana Knedlikova (7), Katerina Keclikova (6), Kristina Salčakova (3), Petra Vitkova (2), Mihaela Hrpkova (2), Helena Šterbova (1), Petra Ručkova (1) i Romana Khrenkova (1).
U preostaloj utakmici drugog kola D grupe od 19.15 sati igraju Australija i Rumunija.

Povezana vest:  Vojvodina uzela prve bodove u SEHA ligi