Rumunija-Australija1SP ŽENE 2013
Rumunija s pola snage preslišala Australiju

Reprezentacija Rumunije savladala je večeras u Novom Sadu selekciju Australije sa 32:13 (16:7), u poslednjoj utakmici drugog kola D grupe prvenstva sveta za rukometašice.
Rumunke su sa pola snage stigle do novih bodova u duelu s najvećim autsajderom u grupi, ostvarivši drugu pobedu kojom su gotovo sigurno obezbedile plasman u osminu finala.
Ukoliko ne bude senzacionalnih rezultata u poslednja tri kola u D grupi, u nokaut fazi će se naći reprezentacije Nemačke, Mađarske i Rumunije, a naredni mečevi pokazaće koja će reprezentacija zahvaljujući plasmanu obezbediti lakšeg protivnika u osmini finala.
Najefikasnija u reprezentaciji Rumunije na večerašnjem meću bila je Georgina Ćukulete koja je postigla sedam golova, gol manje dala je Aneta Pirvut, a pet golova je postigla Eliza Luila Bukešći.
Gabriela Perianu četiri puta se upisala u strelce, a tri gola dala je Adrijana Nikoleta Nečita, po dva gola postigle su Elena Nikoleta Dinćan, Elena Krina Pintea i Lukiana Marin, a jedan Gabrijela Takalie.
U reprezentaciji Australije najbolji strelac sa pet golova bila je Sali Potocki, po dva gola postigle su Lili Bentvič i Ana Meded, dok su Danijela Kuk, Medelin Mekaf, Ana Smiljanić i Rozali Bojd postigle po jedan gol.
Utakmice trećeg kola na programu su sutra, a sastaju se Češka – Tunis, Nemačka – Rumunija i Mađarska – Australija.

Povezana vest:  Partizan osvojio titulu dva kola pre kraja sezone