Gradska kuca2527

Zlatnici sa likom Cara Konstantina za učesnike SP

Predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić priredio je danas prijem za učesnike Svetskog prvenstva za rukometašice i svim igračicama i funkcionerima uručio zlatnike sa likom Cara Konstantina.
Ilić je podsetio goste da je Niš grad rukometa i da je šampionat sveta treće veliko takmičenje u ovom sportu koje je grad Niš organizovao u poslednje dve godine.
-Rekonstrukcijom hale i stadiona na Čairu Niš je stvorio mogućnosti za organizovanje ovako prestižnih manifestacija i postao značajan sportski centar – rekao je Ilić.
U ime Međunarodne rukometne federacije (IHF) gradu Nišu zahvalio se Arno Elofson. On je rekao da nacionalni timovi koji borave u Nišu nisu imali primedbi i da je on siguran da su svi zadovoljni ljubaznošću i gostoprimljivošću domaćina.
-To je pokazatelj da Niš voli sport i da Niš voli rukomet – rekao je Elofson.
Direktor takmičenja u Nišu Milan Petronijević zahvalio je svim učesnicima i organizatorima što su kako je rekao „učinili da ovo takmičenje protekne na ovako visokom nivou“.
Zlatnike sa llikom Cara konstantina dobiili su predstavnici IHF, RŠ, kao i predstavnici reprezentacija Alžira, Brazila, Danske, Kine, Japana i Srbije, koji u Nišu igraju utakmice u grupi B. Srbija večeras od 18 sati u trećem kolu igra protiv Brazila.

Povezana vest:  Bošković: Sada razmišljamo samo o meču sa Crnom Gorom